Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hallott-e már valaki a kelengy...

Hallott-e már valaki a kelengyepénzről, hogy elfogadták-e már és ha igen akkor mikortól lép életbe?

Figyelt kérdés
2014. jan. 7. 11:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A Kérdező gondolom csak gyesre lesz jogosult, azért nem tudja majd igénybe venni a gyed extrát, csak ha szül még egy gyereket, mielőtt a nagyobb betölti a 3. évét.

Nekem is elég volt a 64 ezer, mind a két gyerekem születésekor, neked is legyen elég és örülj, hogy adnak legalább valamit!

2014. jan. 7. 14:33
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem értem miért kell azokat bántani akiknek csak gyes jár. A semmire szül stb. Nem mindenkinek alakulhat úgy az élete ahogy eltervezte. Én például nem vagyok lusta szeretnék dolgozni, dolgozom is csak szezonális munka sajnos és mivel maszek, 4 órába jelent be csak épp 12-t húzok le majdnem minden nap májustól szeptemberig már 7 éve mert sajnos nem találtam egy átkozott munkát. pedig kerestem nem is keveset. most végre el tudtam helyezkedni, erre terhes lettem pedig védekeztünk. Persze nehogy valami is sikerüljön ki is derült és persze ki is rúgtak. Szóval nem lehet mindenki szerencsés. Nem születhet mindenki jó családba hogy meglegyen a támogatás amíg felnő. Nem kell minket bántani! Van elég bajunk!
2014. jan. 10. 07:12
 13/13 anonim ***** válasza:

Igen, igazad van utolsó, de nem értem, hogy a Kérdező miért háborodik fel, hogy a többgyermekesek esetleg igénybe tudják venni a gyed extrát. Ő is igénybe tudja majd venni, ha szül még egy gyereket, míg a másik be nem tölti a 3-at, vagy éppen teljes munkaidőben tud dolgozni gyes/gyed mellett, nekem pl. ez sem volt.

Az első gyerekem 2010-ben született, a 2-dik 2011-ben mikor még gyeden voltam, de az első gyerek után elvesztettem a gyedet. Mikor a 2. gyerekem 2 éves lett teljes munkaidőbe mentem vissza dolgozni, így nem kaptam gyest sem! Most igen, még május végéig megigényelhetem a gyest teljes munkaidő mellett is, ráadásul 3. babám várom, 33 hetes vagyok és még dolgozok, hozzáteszem nem irodai ülőmunkán! Az sem elképzelhetetlen, hogy a 3. gyerek 1 éves kora után visszamegyek dolgozni! Igen, igénybe fogom a tgyás mellett is venni majd a gyest! Igen, örülök annak a 64 ezer Ft-nak is, amit majd egyszeri anyaságinak fogok kapni. Ennyit kaptam az első 2 gyerekemre is. Mikor én szültem az első gyerekem, akkor is 64 ezer volt, nem 225 ezer, mégse sírt senki. Minden több gyermekes volt első gyerekes is, gondolom örültek a 64 ezernek vagy annyinak, ami akkor éppen járt! Mikor barátnőm szült 2003-ban első gyerekét, akkor 49 ezer volt az egyszeri anyasági és nem volt felháborodva, miért nem 100 ezer. Aztán szült még egy gyereket, akik már nagyok, tehát semmilyen gyed extrát nem tud igénybe venni, mégse szid senkit, hogy a mostani kisgyerekeseknek milyen jó, neki miért nem járt.

Tehát, Kérdező, a gyed extrát te is igénybe tudod venni, főleg ha gyedre is jogosult vagy és gyed alatt szülsz még egy gyereket, de ha gyes alatt szülsz, akkor is 2 gyes fog járni, ugyanakkor teljes munkaidőben dolgozhatsz gyes/gyed mellett a gyerek 1 éves kora után, amihez még egy másik gyereket sem kell szülnöd. Tehát, nem értem, te miért nem tudod igénybe venni a gyed extrát, mikor csak 3 éven belül kell egy másik gyereket szülnöd vagy dolgoznod kell, ennyi.

2014. jan. 10. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!