Hallott-e már valaki a kelengyepénzről, hogy elfogadták-e már és ha igen akkor mikortól lép életbe?
Ennyi erővel én is megkérdezhetném, hogy a te pici elsőszülött babád mitől ér többet, mint az én 2. pici újszülött babám?!
Mitől érdemelne kb. 250ezer forintos kelengyepénzt?
Az én második újszülöttem miért csak a 62 ezret érdemelné?
Mitől lenne jobb az én első és a második gyermekemnek, ha nem lenne GYED extra, helyette lenne a kelengyepénz?
Várom válaszod. :)
Hidd el, érdekel!
Nem, én nem úgy vagyok ezzel, ahogy te állítod.
Oda is írtam, hogy HA NEM LENNE A GYED - EXTRA csak a KELENGYEPÉNZ !!!
Erre várom a válaszod, hogy nekem ezért miért lenne jobb 2 gyerekkel a hátam mögött, úgy, hogy effektív nekik semmi sem járna, csak a második gyerkőc után újra az egyszeri anyasági, ami nekem marad a 62 ezer. Míg neked 1 gyerek után a kb. 250 ezer.
Az, hogy a GYED-extrát bevezették, azzal te is jobban jársz.
Tudod miért?! Mert kapsz egyszeri anyasági, ami igaz kevesebb, mint amit remélsz, DE:
- 1 éves kora után visszatudsz menni dolgozni a m.helyedre (védett vagy, sokkal jobban, mint aki 2 éves kora után megy vissza) és kapod még + 1 évig a GYED-et a 8 órás munkabéred mellett.
- 2-3 éves kora között kapod a + GYES-t havonta a 8 órás fizetésed mellett.
Kicsit logikusan kéne nézni a dolgokat, nem pedig háborogni, mert nem kapsz negyedmilliót egyszer.
Megértelek téged is, de te is értsd meg a másik félt.
Nem tudom, hogy van-e m.helyed (remélem, gondolom), de általában azok háborognak a magasabb kelengyepénz NEM létezése miatt, akik a semmire szülnek. Nagyon remélem, hogy ez nálad koránt sem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!