Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hallott-e már valaki a kelengy...

Hallott-e már valaki a kelengyepénzről, hogy elfogadták-e már és ha igen akkor mikortól lép életbe?

Figyelt kérdés
2014. jan. 7. 11:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogadtak el es nem is fogjak. Helyette gyed extra van.
2014. jan. 7. 11:53
 2/13 anonim ***** válasza:
nem lesz kelengyepénz.marad az anyasági és nem emelkedik.
2014. jan. 7. 11:55
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiába kérdezitek meg minden nap, gyed extra lett helyette.
2014. jan. 7. 11:56
 4/13 A kérdező kommentje:
Akkor mivel én az első pici babát várom nekem mivel lett jobb ezzel a törvénnyel, azt értem hogy a több gyermekeseknek mivel de aki az elsőt várja?
2014. jan. 7. 12:34
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Visszamehetsz a kicsi 1 éves kora után teljes munkaidő dolgozni és mellette kapod a gyed-et.
2014. jan. 7. 12:35
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erővel én is megkérdezhetném, hogy a te pici elsőszülött babád mitől ér többet, mint az én 2. pici újszülött babám?!

Mitől érdemelne kb. 250ezer forintos kelengyepénzt?

Az én második újszülöttem miért csak a 62 ezret érdemelné?

Mitől lenne jobb az én első és a második gyermekemnek, ha nem lenne GYED extra, helyette lenne a kelengyepénz?

Várom válaszod. :)

Hidd el, érdekel!

2014. jan. 7. 12:46
 7/13 A kérdező kommentje:
Látod ezzel te is úgy vagy ha neked nem jó másnak miért legyen jó. Feldobták az első szülötteknél erre minden nagy családos fellázadt mert nekik ebbe ugye semmi nincs. Megértem az ő szemszögüket is de ők is megérthetnék a mi szemszögünket.
2014. jan. 7. 12:58
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem ugyan az mert te nem vagy kizárva a gyed extrából de akinek már van egy gyereke az ki van zárva a magasabb kelengye pénzből.
2014. jan. 7. 13:01
 9/13 anonim ***** válasza:
85%

Nem, én nem úgy vagyok ezzel, ahogy te állítod.

Oda is írtam, hogy HA NEM LENNE A GYED - EXTRA csak a KELENGYEPÉNZ !!!

Erre várom a válaszod, hogy nekem ezért miért lenne jobb 2 gyerekkel a hátam mögött, úgy, hogy effektív nekik semmi sem járna, csak a második gyerkőc után újra az egyszeri anyasági, ami nekem marad a 62 ezer. Míg neked 1 gyerek után a kb. 250 ezer.

Az, hogy a GYED-extrát bevezették, azzal te is jobban jársz.

Tudod miért?! Mert kapsz egyszeri anyasági, ami igaz kevesebb, mint amit remélsz, DE:

- 1 éves kora után visszatudsz menni dolgozni a m.helyedre (védett vagy, sokkal jobban, mint aki 2 éves kora után megy vissza) és kapod még + 1 évig a GYED-et a 8 órás munkabéred mellett.

- 2-3 éves kora között kapod a + GYES-t havonta a 8 órás fizetésed mellett.

Kicsit logikusan kéne nézni a dolgokat, nem pedig háborogni, mert nem kapsz negyedmilliót egyszer.

Megértelek téged is, de te is értsd meg a másik félt.

Nem tudom, hogy van-e m.helyed (remélem, gondolom), de általában azok háborognak a magasabb kelengyepénz NEM létezése miatt, akik a semmire szülnek. Nagyon remélem, hogy ez nálad koránt sem így van.

2014. jan. 7. 13:06
 10/13 anonim ***** válasza:
51%
Annyiban lesz jobb, hogy ha visszamész dolgozni kapod mellette a gyedet/gyest is, illetve ha a második babádat kis korkülönbséggel vállalod, akkor kapod majd mindegyikre az ellátást. Ez a kelengyepénz eléggé elképzelhetetlen volt már akkor is, mikor mondogatták, szerintem senki nem számolt vele komolyan.
2014. jan. 7. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!