A betegszabadsaggal kapcsolatban nem vagyok tisztaban, azt mondja a fonokom hogy o nem birja fizetni?
Figyelt kérdés
Hogy lehet ez? 7honapja dolgozom itt es a jovohonaptol szeretnek betegszabadsagra menni,mert 16 orat dolgozom naponta egy hetig,es raadadul meg fust is van,15 hetes vagyok. Vannak akik azt mondjak hogy a betegszabadsagot nem is o kell fizesse hanem az allam,es nekem fogalmam sincs mi az igazsag. Elore is koszonom.2014. jan. 4. 11:10
1/8 anonim válasza:
Betegszabadságot a főnököd fizeti, a távolléti díj 70%-a jár erre az időre, évente és munkáltatónként 15 munkanap jár.
HA veszélyeztetett terhesség miatt mész tp-re (állományba vételin és kutyanyelven 9-es kód), akkor nincs betegszabadság, azonnal táppénzzel indulsz. Viszont ebben az esetben is van a munkáltatónak fizetési kötelezettsége, az ún. táppénz-egyharmad.
2/8 anonim válasza:
A betegszabadságot tényleg ő fizeti az első két hétre úgy tudom, utána táppénz van, amit az állam fizet, DE ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor rögtön táppénz van, nincs előtte a 2 hét betegszabadság, tehát ha terhesség miatt mész táppénzre, abból a munkáltató nem fizet semmit!
3/8 anonim válasza:
nem két hét, 15 nap
és táppénznél is fizet, a harmadát.
Ha segíteni akarsz, legalább jót írj!
4/8 anonim válasza:
Bocsánat, akkor rosszul tudtam, nem akartalak félrevezetni, de tényleg így tudtam.
5/8 A kérdező kommentje:
Tehat ha elintezem a drnal hogy irjon ki veszelyeztetett kent,akkor nem o fizet. De nekem meg szuksegem van 3honapra h meglegyen a 365 napom,attol meg ugyan ugy fog menni az evem? Bocsanat a tudatlansagomert,de nem igazan vagyok tisztaban azzal h mit jelent a tappenz.
2014. jan. 4. 13:33
6/8 anonim válasza:
figyelembe véve, hogy az első válasz hibátal, gratulálok a lepontozásáhzo. Innnetől segítsen nektek olyan, aki rosszat válaszol.-
7/8 anonim válasza:
1. Nem dolgozhatsz 16 órát, max 12, kivève, ha biztonsági ör vagy...
2. Kiír a doki, ès kèsz. Ha a fizetèsedet tudja Fizetni, akkor a többit is. Ha mègsem, munkaügyi felügyelösèg, a 16 ôrás meló miatt így is szorul majd.
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom hogy valaszoltatok,es sajnalom h az elsot lepontoztak.
2014. jan. 4. 16:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!