Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Táppénz alatt is jár a gyed?

Táppénz alatt is jár a gyed?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a gyed extra bevezetésére...

2014. jan. 2. 16:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Elvileg igen,ha az egyikkel terhes vagy táppénzen, a másik meg még nincs 2 éves és gyed jár rá.
2014. jan. 2. 16:19
 2/11 A kérdező kommentje:
Elvileg én is így gondolom,gyakorlatilag ki tud nekem biztos választ erre,(mondjuk esetleg az OEP)?
2014. jan. 2. 16:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Magyar államkincstár. Amúgy szerintem is jár 1 óta.
2014. jan. 2. 16:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem oep-től,azt mondták persze.Viszont arra nem tudtak válaszolni ilyenkor miből számolják következő gyed-et...szerintetek?
2014. jan. 3. 11:30
 5/11 anonim ***** válasza:
Jár, igen. Ha táppénzen is vagy, a számítás nem változik. Ha van 180 bérezett nap, akkor a jövedelem az alap, ha nincs, akkor vagy a bejelentett bér, vagy a tgyás alapját képező jövedelem, vagy a minimálbér.
2014. jan. 5. 11:06
 6/11 anonim ***** válasza:

Esetedben a tgyás alapja a minimálbér kétszerese (vagy ha volt tényleges béred,és az kevesebb, vagy nem volt de a szerződéses béred kevesebb, akkor az). És mivel esetedben é

l a kedvezményszabály, így a gyed alapja ugyanez lesz.

2014. jan. 5. 11:18
 7/11 A kérdező kommentje:
köszi :) úgy legyen :)
2014. jan. 5. 11:39
 8/11 A kérdező kommentje:

Nos,a munkáltatóm bérszámfejtője szerint:

-még nem él a törvény,tehát vagy gyed jár vagy táppénz ill.

-annyi nap táppénzre vagyok jogosult amennyi napot 2013-ban dolgoztam,tehát semennyire mert végig gyed-en voltam.

Most kihez tudok fordulni???????

2014. jan. 7. 15:08
 9/11 anonim ***** válasza:

jan 1-től él a törvény,honnan szedi a bérszámfejtő,hogy nem?

oepet hivnám vissza,hátha tudnak okosat mondani,többire sajnos csak találgatni tudnék,hogy mit miből

2014. jan. 8. 09:42
 10/11 anonim ***** válasza:
A bérszámfejtő egy barom. 1. a törvény január 1-től él. 2. annyi nap táppénz jár, amennyit biztosításban töltöttél, és a gyed alatt is biztosított vagy. OEP-hez menj. Írd le nekik ezt, és kérj állásfoglalást.
2014. jan. 9. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!