Hogyan igényelhetem előre a TGYÁST?
Feburár 26-ra vagyok kiírva, és ha jól tudom 28 nappal előtte lehet igényelni a TGYÁST.
Elég kényes helyzetben vagyok a munkáltatómmal, mert családi barát a cégvezető, aki alkalmazott annak idején, és a cég nem áll éppen jól anyagilag. Júniustól voltam alkalmazásban, okt. 21-től pedig táppénzen vagyok. Tudom, nem sok pénzt fogok kapni, de azért valamennyi csak lesz, nem? Még azt szeretném kérdezni, hogy mikor szüntessük meg a munkaviszonyt? A GYED-hez mindenképpen kell?
Június előtt volt munkaviszonyod?
Miért akarod megszüntetni a munkaviszonyt. Ha mindenképp meg akarod szüntetni, akkor a tgyás ideje alatt már, akkor járni fog gyed is.
Az orvostól kell kérni papírt a tgyáshoz, amit a munkáltatónak kell leadni, akinek a megfelelő papírokat el kell küldenie a területileg illetékes OEP felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!