Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogyan igényelhetem előre a...

Hogyan igényelhetem előre a TGYÁST?

Figyelt kérdés

Feburár 26-ra vagyok kiírva, és ha jól tudom 28 nappal előtte lehet igényelni a TGYÁST.

Elég kényes helyzetben vagyok a munkáltatómmal, mert családi barát a cégvezető, aki alkalmazott annak idején, és a cég nem áll éppen jól anyagilag. Júniustól voltam alkalmazásban, okt. 21-től pedig táppénzen vagyok. Tudom, nem sok pénzt fogok kapni, de azért valamennyi csak lesz, nem? Még azt szeretném kérdezni, hogy mikor szüntessük meg a munkaviszonyt? A GYED-hez mindenképpen kell?

2013. dec. 20. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Június előtt volt munkaviszonyod?

Miért akarod megszüntetni a munkaviszonyt. Ha mindenképp meg akarod szüntetni, akkor a tgyás ideje alatt már, akkor járni fog gyed is.

Az orvostól kell kérni papírt a tgyáshoz, amit a munkáltatónak kell leadni, akinek a megfelelő papírokat el kell küldenie a területileg illetékes OEP felé.

2013. dec. 20. 18:07
 2/4 anonim ***** válasza:
legalább 1 év de igazából 2 év munka viszony kell ezekhez, így remélem nem ez az első munkahelyed mert akkor sok pénzre nem számíthatsz. (csak GYES) TGYÁS-t én is szülés előtt (várható dátumhoz képest) 28 nappal kértem, a MÁK oldalán van egy letölthető nyomtatvány azt kell kitölteni és ha kifizető hely a munkahelyed akkor ott leadni (nekem így volt) ha nem akkor a MÁK-hoz kell beküldeni/bevinni. A munkaviszony megszüntetését viszont nem tudom.
2013. dec. 20. 18:10
 3/4 anonim ***** válasza:
NEM MÁK! ha nem OEP jól írja az első 2 -es vagyok
2013. dec. 20. 18:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazából a munkaviszonyom meg lett szakítva 3 hónapra. 2013 Márciusban szűnt meg az előző, ahol 6 évet dolgoztam. Utána nem voltam sem munkanélkülin sem semmilyen biztosított formában, majd júniusban jött ez az új munkahely, ahova 6 órára voltam bejelentve.
2013. dec. 21. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!