Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyed extra, szerintetek nekem...

Edina1224 kérdése:

Gyed extra, szerintetek nekem jár valami?

Figyelt kérdés
Szeptemberben volt 2 éves a kisfiam.Ahogy letelt a gyed visszamentem dolgozni 7órában? Szerintetek megkapnám a gyest munka mellett?
2013. dec. 11. 06:33
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Születik január 1 utan gyermeked? ha nem, akkor nem jár semmi.
2013. dec. 11. 06:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Elvileg megkapod januártól. De meg kell majd igényelned, automatikusan biztos nem fogják adni. Most azért nem kaphatod, mert csak heti 30 órában lehet gyes mellett dolgozni. De januártól korlátlan időben lehet majd dolgozni gyes vagy gyed mellett (1 éves kor felett). Szóval elvileg járni fog.
2013. dec. 11. 07:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Azért nem biztos hogy járni fog, mert lehet hogy csak a 2014 január 1 után születettekre vonatkozik.
2013. dec. 11. 09:49
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem jár, mivel a kisfia 2014. jan. 1 után született és gondolom nem esedékes pár hónapon belül a kistesó!

Ha pl. áprilisban szülnél egy babát, akkor a tgyás és gyed mellett szeptemberig megkapnád a gyest is a kisfiad után!

2013. dec. 11. 12:11
 5/10 anonim ***** válasza:
20%
Javítok, a kisfia nem 2014. jan. 1 után született! Lényeg, hogy a gyed extrához mindenképp kell egy gyereket szülni 2014-ben vagy utána!
2013. dec. 11. 12:12
 6/10 anonim ***** válasza:
A törvényjavaslat szerint, amit benyújtottak - ezt átrágtam rendesen - jár a gyermeked 3 éves koráig. Majd januártól biztosan igényelni kell és januártól kaphatod a gyest szeptemberig (visszamenőleg nem - vagyis az idei évre nem, mert a korlátlan munkavégzés gyed/gyes mellett csak jan. 1-től érvényes).
2013. dec. 11. 21:03
 7/10 anonim ***** válasza:

A január 1-je utáni időpont a dupla gyedre vonatkozik. Azaz ha valakinek jan. 1-je után születik még egy gyereke, a korábbi gyes/gyed megmarad és ezenfelül fogja kapni az újszülött után járó juttatásokat.

Dolgozni viszont dolgozhat az is gyed/gyes mellett akinek 2014. jan. 1-je előtt született a gyereke, viszont azt meg kell igényelni.

2013. dec. 11. 21:54
 8/10 anonim ***** válasza:

Utolsó írja jól. A duola gyed/gyes csak arra vonatkozik, aki jan 1 után szül.

Ami a munkával kapcsolatos, az januáér 1 - től klép életbe, és mindenkire vonatkozik, aki kisgyerekes+dolgozik.

2013. dec. 12. 09:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. dec. 12. 17:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor nekem nem jár, mert kislányommal 2014 juli 19 .ig vagyok Gyeden ,de kb ekkor születik majd a 3, baba
2013. dec. 25. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!