Ma kaptam meg az első havi tgyás-t 23000 ft-t. Felhívtam az Oep-et de azt mondták sajnos csak ennyi jár.
Nem értem hogy miért.Végig volt munkaviszonyom.
Az első gyerekem 2010.07.10.-én született ő utána tgyás-t(~65000 volt) gyed-et(~55000) gyes-t(~25000) is igénybe vettem. Második gyerekem ez év november 27-én született meg.A gyes alatt márciustól dolgoztam heti 10 órában. Ahogy a gyes lejárt júliusban nem tudtam egyből 8 órában dolgozni így maradtam 10 órában szeptemberig azután ismét rendesen 8 órában voltam bejelentve. Nem értem, hogy hogy lehet csak 23000 forint a tgyásom. teljesen le kész vagyok.
ha 27.én született a gyerkőc 5 napra reális a 23000ft nem?
2013. dec. 7. 14:16
2/9 anonim válasza:
Ha részmunkaidőben dolgoztál akkor lehet azt is beleszámították, meg ugye az előtte lévő gyeses időszakot. Szerintem jobb ha lemondod és elmész gyesre, az is több valamivel. Bocs ha tévedek, de van egy ismim aki 20 órában dolgozott és ő is kevesebbet kapott mint a gyes, így lemondta :S
2013. dec. 7. 14:17
3/9 anonim válasza:
Én is gyes után, illetve alatt szültem, 115-120 ezer a tgyásom. A nagyobbal 160-180 körül volt. Nem értem én sem, hogy számolják, mert először 55000-et kaptam, aztán kiderült, hogy elszámolták. De nekem nagyon magas volt a jövedelmem, és nagyon hosszú, állandó munkaviszonyom van. Valószínűleg neked nem így volt, mert a 65000 elég "kevés" tgyásnak. Az első gyerekemnél még nekem sem volt ilyen magas jövedelmem, de ott is 80000 körüli tgyást kaptam.
2013. dec. 7. 14:18
4/9 anonim válasza:
5 napra sztem sok.
2013. dec. 7. 14:19
5/9 A kérdező kommentje:
5 napra jó lenne de sajnos 11.07-11.30-ig van az időszak feltüntetve a kifizetési szelvényen. Ugyhogy 27 napra meg nem sok.
Egyébként minimálbéren voltam az első gyereknél is bejelentve meg most is.
2013. dec. 7. 14:50
6/9 anonim válasza:
Idén valószínűleg megvan a 180 bérezett napod. Ez azt jelenti, hogy napi bruttó átlagbért számoltak, vagyis a bruttó átlagbéred 70%-a a bruttó tgyás alapja. A heti 10 órás bruttó átlagbéred tesz ki többet, mert napi 8 órába kb. csak 2 hónapot voltál bejelentve, az is beleszámít, de nem az van többségben!
2013. dec. 7. 16:44
7/9 anonim válasza:
6-os vagyok, az mindegy, hogy gyesen voltál vagy nem. Mivel visszamentél dolgozni egy alacsonyabb bérért, mint ami 2010-ben volt, így sajnos az idei keresetedet kellett figyelembe venni. Ha nem mész vissza dolgozni gyes mellett, hanem csak gyesen otthon maradsz, akkor a 8 órás szerződés szerinti béred lett volna a tgyás alapja, vagy legkevesebb a 2010-es szerződés szerinti béred. Így sajnos nagyon rosszul jártál, mert a gyeded még kevesebb lesz, valóban célszerűbb lesz gyest igényelned.
2013. dec. 7. 16:49
8/9 A kérdező kommentje:
Ha ezt tudtam volna! De nagyon kellett az a kis pénz is amit a 10 óráért kaptam pluszban. Mindjárt elbőgöm magam. Így támogatják a gyerekvállalást. Ezek szerint nem kellett volna dolgoznom csak lógatni a lábam és akkor többet kapnék.
Köszönöm a válaszokat!
2013. dec. 7. 17:31
9/9 anonim válasza:
Sajnos tényleg ez van. Ha nem mész el heti 10 órába dolgozni, akkor a régi béred lett volna az alap. Vagy le kellett volna mondani a gyest és napi 8 órába elmenni dolgozni vagy legalább heti 30 órába gyes mellett. Ez így neked nagyon rosszul jött ki.:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!