Orosziné kérdése:
Milyen anyagi juttatásokra számíthatok, ha munkanélküliként leszek terhes és előtte egy évig táppénzen voltam?
Figyelt kérdés
2010.01.08-tól 201.10.09.volt munkaviszonyom,közben 2012.09.19-től 2013.10.09. táppénzen voltam,2013.10.10-től munkanélküli vagyok2013. dec. 5. 08:13
2/12 anonim válasza:
gyes, családi, illetve szülés után egyszeri anyasági támogatás
3/12 anonim válasza:
Mikor szülsz? Végül is a 365 nap biztosított jogviszonyod megvan. Mikor szülsz? Mert ha a szülést megelőző 2 éven belül megvan a 365 biztosított nap, akkor jár tgyás és gyed. Csak! Az igényléskor munkahellyel kell rendelkezni, vagy álláskeresési járadékon kell lenni, mikor a tgyát igényelnéd vagy amikor szülsz!
Ha igényléskor vagy szülés idején nincs munkahelyed vagy nem kapsz álláskeresési járadékot, akkor gyesre vagy jogosult, illetve családi pótlékra és egyszeri anyaságira.
4/12 A kérdező kommentje:
az a baj,hogy a 365 nap biztosítottságom elveszett,mert egy évig voltam táppénzen,utána lettem munka nélküli,azóta nincs munkám,2 hónapos terhes vagyok,munkát szeretnék kell vállalnom,hogy legalább 4-5 hónap biztosított munkaviszonyom legyen?? vagy fizetem magamnak a tb járulékot??
2013. dec. 5. 10:05
5/12 anonim válasza:
A tb-t fizetni kell, de attól még nem lesz munkaviszonyod
6/12 A kérdező kommentje:
akkor sos el kell vállalni valami könnyű munkát,amivel a szülésig dolgozhatok??!!!
2013. dec. 5. 10:14
7/12 anonim válasza:
Nem akarlak elkeserítenh,De senki nem fog alkalmazni terhesen .
Szóval valószínű szülésig pénz nélkül maradsz. Utána meg kapsz 25650 gyes plusz 12200 családi
8/12 A kérdező kommentje:
De nem kell nekem megmondani,hogy terhes vagyok,és ha még én sem tudom?? Másik:a második férjemnek van 4 gyereke,ebből 2 kiskorú,2 nagykorú,nekem van 2 nagykorú gyerekem,egyik sem él velünk.....bele számít e a családi pótlés számításba a meglévő gyerekek száma??
2013. dec. 5. 10:44
9/12 anonim válasza:
Ha egyik gyerek sem él veletek, akkor nem számít bele a családi pótlékba. Az egy év táppénzed miért nem számít bele a biztosított napokba? A táppénz elvileg beleszámít, gondolom a táppénz alatt volt élő munkaviszonyod, különben hogy kaphattál táppénzt?
10/12 A kérdező kommentje:
Volt munkaviszonyom ,persze,a munkaviszony alatt mentem el táppénzre és az egy évig adható betegállományból lettem munkanélküli 2013 10.10-től.2 hónapja vagyok munka nélküli,akkor jó értelmezem,hogy szülés előtti 2 évben meg van a biztosítottságom,kapok gyed-et,csak táppénzt nem a szülés előtt.
2013. dec. 5. 13:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!