TGYÁS, GYED kérdésben aki jártas, tudna segíteni?
Figyelt kérdés
Január 12-re vagyok kiírva. Jelenleg táppénzem vagyok. Mikortól igényelhetem a TGYÁS-t? Egyáltalán igényeljem-e vagy szülés után igényelhetem egyből a GYED-et is? Melyikkel járok jobban? Ha a TGYÁS mellet döntök, akkor gondolom annak lejárta után kell a GYED-et igényelni?2013. dec. 1. 20:30
1/3 anonim válasza:
Vagy december 15től vagy a szülés napjától igényeld a tgyást. 168 napig jár és utána kell gyedet igényelni
2/3 anonim válasza:
Mi a gond a tgyással? ha nem igényled akkor nem kapsz semmit majd csak a gyerek fél éves korától a gyedet... jan 12-től visszaszámolva 28 napot kérheted a tgyást legkorábban, vagy pedig a szülés napjától, a kettő a beadandó papírokban különbözik, na meg hogy 28 nappal korábban telik le... amúgy meg több mint a gyed
3/3 anonim válasza:
A tgyással jársz jobban, pláne, mert a 169. napig nem is kaphatsz gyedet, így ha nem igényled a tgyást, 5 és fél hónapig semmit nem kapsz :) Az, hogy neked megéri-e 28 nappal hamarabb kérni a tgyást, attól függ, hogy mennyi az idei béred, és mennyi volt a tavalyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!