Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mire leszek jogosult? Csak...

Mire leszek jogosult? Csak Gyesre?

Figyelt kérdés
2007óta dolgoztam egy cégnél innen mentem el szülni 2010ben.Lejárt a Gyesem 2013 júniusában,nem vettek vissza.Álláskeresési járadékot vettem igénybe 2013.06.28-tól 2013.10.03-ig. Munkába álltam 2013.09.10-én. Most sikerült a kistesó,aki előre láthatólag 2014.07. közepén fog megszületni.Csak a Gyest fogom kapni?
2013. nov. 13. 10:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Sajnos valószínű,hogy el kell mennem táppénzre,ebben az évben még mindenképp dolgozni szeretnék.
2013. nov. 13. 11:35
 12/18 anonim ***** válasza:
Milyen indokkal vesznek táppénzre?
2013. nov. 13. 12:00
 13/18 A kérdező kommentje:
Miért ez a lényeg? Egyébként mega helyi kórházbanvagyok ápolónő 6órában...ki tudod következtetni.
2013. nov. 13. 12:45
 14/18 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

Attól még, hogy elmész táppénzre, a biztosított időd meglesz, mert a táppénz is beleszámít. A 180 bérezett napba viszont nem számít bele a táppénz. Azt a 180 bérezett napot én csak azért írtam, mert elvileg a te esetedben abból számolnák ki a gyed összegét. Normál esetben a szülést megelőző év átlagbérét vennék alapul, de ugye te 2013-ban még zömmel gyesen voltál.

Szóval a jogosultságod mindenképp meglesz (ha a szüléskor még meg lesz az élő munkaviszonyod, az mindegy hogy táppénzen leszel-e). A kérdés inkább az, hogy mi alapján számítják majd a gyededet. Ezt én sajna pontosan nem tudom, vagy minimálbérből fogják számolni, vagy esetleg a szerződés szerinti munkabérből. Át kellene hozzá olvasni a törvényt, hogy ilyen esetben ez hogyan van.

2013. nov. 13. 14:17
 15/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Nagyon köszönöm a válaszodat!
2013. nov. 13. 15:34
 16/18 anonim ***** válasza:
Csak azért voltam kiváncsi mivel vesznek táppénzre, mert engem a 150-160-as vérnyomással nem vesznek táppénzre, hipermarketben vagyok árufeltöltő és elég fárasztó már 24 hetesen. De ha még egészségügyben dolgozol, akkor biztos tudsz nekem információt adni, hogy milyen indokkal lehet egy terhes nőt táppénzre venni. Mert nem értem, hogy 10-12 hetes nőket hogyan lehet táppénzre venni, ha semmi bajuk és nem volt vetélésük sem. Mert a rendelőben beszéltek erről. Én meg csak pilláztam, hogy napi 7 órát álldogálok, pakolok, mert ha nincs ki megcsinálja bent, akkor nekem kell. Első terhességem alatt preeclampsyám volt, de az orvos szó szerint azt mondta, hogy a 150-160-as vérnyomás nem indok a táppénzre. Szedek Dopegytet, Corinfart, Doxiumot, Neo-ferro folgammát és magnéziumot, de nem sokat segítenek, a Dopegytből 3x1-et szedek, de nem megy lejjebb a vérnyomásom 152-nél. A pulzusom 114 volt és ezt az orvos mérte. Azt mondta, ez nem indok. Akkor mi az indok, főleg egy 10-12 hetes kismamánál, akinek még vetélése sem volt egyszer sem, nem vérzik, semmi baja sincs. Csak ezért kérdeztem.
2013. nov. 13. 15:58
 17/18 anonim ***** válasza:
Bár látszik a stílusodon, milyen ember vagy. Na, főleg ilyen emberek vannak az egészségügyben. Bocsi, hogy kérdeztem.
2013. nov. 13. 16:00
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem,nem látszik a kommentemből,hogy milyen ember vagyok! Fogadj magán dokit,és kiír táppénzre...
2013. nov. 13. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!