Jogosult leszek Gyedre? Ha igen, kb. mennyire?
Figyelt kérdés
Nappalis vagyok az egyetemen, egy év múlva végzek, szeptember 1-től részmunkaidős közalkalmazotti állást kapok az egyetem mellett. (A teljes állás bruttó bére 116130 Ft, én 4 órás leszek.) 2015 tavaszára/nyarára szeretnénk babát. Kapok-e majd gyedet, ha akkor mesterképzésen leszek nappalis? A szeptemberi csak állásom addig él, amíg lediplomázok, mert utána túlképzett leszek hozzá.2013. júl. 31. 16:26
1/7 anonim válasza:
Szülést megelőző 2 éven belül kell 365 biztosított nap. Az egyetemi évekből 180 napot számítanak be, ha nappalin tanulsz és több mint 1 évet. Tehát, még fél évet dolgoznod kell. Ugyanakkor, a szüléskor is munkahellyel kell rendelkezni, vagy a biztosítás megszűnése után még 42 nappal igényelhetsz tgyást. Tehát, ha az állásod megszűnik 2014 szeptemberében és nem helyezkedsz el, nem lesz munkahelyed szüléskor, akkor nem leszel gyedre jogosult.
2/7 A kérdező kommentje:
Az egyetem nem számít ilyen szempontból munkahelynek? És részmunkaidőből is csak 185 nap kell?
2013. júl. 31. 16:35
3/7 anonim válasza:
Nem nem számít munkahelynek az egyetem.
4/7 anonim válasza:
Nem, nem munkahely. De ha szerencséd van, Orbán jövőre akarja bevezetni, hogy az egyetemi hallgatók, ha vállalnak gyereket, akkor az egyetemi tanulmányok alatt a minimálbér után, diploma után pedig a diplomás minimálbér után kapjanak gyedet, akkor is, ha egy napot sem dolgozott még.
5/7 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, csak attól félek, hogy mire odajutok, meg is szüntetik (ha egyáltalán bevezetik és nem csak szavazatokat akarnak vele gyűjteni). Ezért inkább a mostani dolgokkal tervezünk.
2013. júl. 31. 17:04
6/7 anonim válasza:
Igen, részmunkaidőből is 180 nap kell.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 31. 21:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!