Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Most akkor tgyást, és gyedet...

Most akkor tgyást, és gyedet is fogok kapni egyszerre?

Figyelt kérdés

A lényeg az, hogy van egy 15 hónapos kislányom, akire a gyed jövő júliusig jár. Közben jön a kistesó nálunk, január 16-ra vagyok kiírva!

Ha tényleg január 1 után születik, akkor rá kapom a tgyást + továbbra is megkapom a gyedet a kislányomra júliusig?

2013. nov. 8. 13:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Csak a TGYÁSt fogod kapni.
2013. nov. 8. 13:29
 2/11 A kérdező kommentje:

de miért? nem azt írták, hogy kistesó születés esetén két ellátásra lesz jogosult az ember?

"Testvér születése esetén a korábbi ellátások megmaradnak, így például két gyedre vagy két gyesre is jogosulttá válhatnak az érintettek egy időben."

2013. nov. 8. 13:33
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez érdekes kérdés, mert mindenhol, ahol én eddig utánanéztem, erről nem írnak. A TGYÁS, mintha senkinek nem jutna eszébe.

Esetleg nézd meg ezt:

[link]

2013. nov. 8. 13:41
 4/11 A kérdező kommentje:
na de most gyedet ugye az kap, aki jogosult a tgyás-ra is! szóval nem értem:S mert ha nem lennénk tgy-son akkor gyedet se kapnék!
2013. nov. 8. 13:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Ez az extra gyed. Ha elfogdják, vagy elfogdták? Akkor jövőre úgy lesz, ahogy írod.
2013. nov. 8. 13:52
 6/11 anonim ***** válasza:
Az elmondottak alapján én is úgy gondolom, hogy mindkettőt kapni fogod egyszerre. Persze csak ha tényleg bevezetik január 1-től a GYED/GYES extrát. Én is hasonló cipőben vagyok, mint Te.
2013. nov. 8. 13:57
 7/11 anonim ***** válasza:

Én is ebben a helyzetben vagyok.

De én egytől tartok. Azt mondta a Varga Mihány, hogy csak azokra fog vonatkozni, akik 2014. január 1 után mennek gyesre. (mert tartani kell a hiánycélt).

Namármost ezek szerint ha te január 1-e után mész gyedre, akkor vonatkozik rád- majd a 3. gyereknél. Szóval a legnagyobbra nem. Ha abba a gyedbe születik majd a 3. gyerek, amit most fogsz majd kapni, majd akkor kaphatsz kettőt. Azt mondják, hogy a lényeg az, hogy több gyerek szülessen.

Szóval ezek szerint január 1-től geyedre menőkre vonatkozik, és csak az az után születendő gyerekekre.

Örülnék, ha nem így lenne, én is ebben a szituban vgyok.

2013. nov. 8. 14:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Az 1. mondantom javítom gyedre.

Bár szerintem az lenne igazságos, ha a január 1-én akik jogosultak lennének még ellátásra, meg is kapnák.

2013. nov. 8. 14:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Én is úgy értelmezem, ahogy a 7-es. Hogy csak a gyedbe "újonnan belépőkre" vonatkozik, és majd csak akkor, ha a mostani baba után (akire a gyedet igényli) vállal mégegyet.

Mindenhol azt mondják, hogy kistestvér születése esetén. (azaz a mostani gyerekek/jogosultságok nem számítanak). Hanem elmegy gyedre, és ha utána szül még egyet, majd akkor.

Bár jó lenne, ha nem így lenne, még én is jogosult lennék a naggyal gyesre.

2013. nov. 8. 14:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy Varga Mihály úgy értette, hogy azokra vonatkozik, akik január 1-től mennének GYED-re a második gyerekkel, tehát január 1 után szülnek. Kicsit zavaros az egész. Csak akkor fogunk tisztán látni, ha tényleg bevezetik és minden részletet nyilvánosságra hoznak. Az is valóban érdekes, hogy a TGYÁS szó eddig sehol sem szerepelt az új rendszerrel kapcsolatban.
2013. nov. 8. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!