Most akkor tgyást, és gyedet is fogok kapni egyszerre?
A lényeg az, hogy van egy 15 hónapos kislányom, akire a gyed jövő júliusig jár. Közben jön a kistesó nálunk, január 16-ra vagyok kiírva!
Ha tényleg január 1 után születik, akkor rá kapom a tgyást + továbbra is megkapom a gyedet a kislányomra júliusig?
de miért? nem azt írták, hogy kistesó születés esetén két ellátásra lesz jogosult az ember?
"Testvér születése esetén a korábbi ellátások megmaradnak, így például két gyedre vagy két gyesre is jogosulttá válhatnak az érintettek egy időben."
Ez érdekes kérdés, mert mindenhol, ahol én eddig utánanéztem, erről nem írnak. A TGYÁS, mintha senkinek nem jutna eszébe.
Esetleg nézd meg ezt:
Én is ebben a helyzetben vagyok.
De én egytől tartok. Azt mondta a Varga Mihány, hogy csak azokra fog vonatkozni, akik 2014. január 1 után mennek gyesre. (mert tartani kell a hiánycélt).
Namármost ezek szerint ha te január 1-e után mész gyedre, akkor vonatkozik rád- majd a 3. gyereknél. Szóval a legnagyobbra nem. Ha abba a gyedbe születik majd a 3. gyerek, amit most fogsz majd kapni, majd akkor kaphatsz kettőt. Azt mondják, hogy a lényeg az, hogy több gyerek szülessen.
Szóval ezek szerint január 1-től geyedre menőkre vonatkozik, és csak az az után születendő gyerekekre.
Örülnék, ha nem így lenne, én is ebben a szituban vgyok.
Az 1. mondantom javítom gyedre.
Bár szerintem az lenne igazságos, ha a január 1-én akik jogosultak lennének még ellátásra, meg is kapnák.
Én is úgy értelmezem, ahogy a 7-es. Hogy csak a gyedbe "újonnan belépőkre" vonatkozik, és majd csak akkor, ha a mostani baba után (akire a gyedet igényli) vállal mégegyet.
Mindenhol azt mondják, hogy kistestvér születése esetén. (azaz a mostani gyerekek/jogosultságok nem számítanak). Hanem elmegy gyedre, és ha utána szül még egyet, majd akkor.
Bár jó lenne, ha nem így lenne, még én is jogosult lennék a naggyal gyesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!