Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A Tgyást és a gyest egyszerre...

A Tgyást és a gyest egyszerre is lehet igényelni?

Figyelt kérdés
A www.adozona.hu oldal miért számolja egy-egy hónapra mindkettőt?
2010. febr. 17. 09:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Két ellátást nem lehet egyszerre igénybe venni, vagy az egyik, vagy a másik. Az oldalt nem ismerem, szerintem csak tájékoztatásképpen van ott mindkettő és választhatsz, hogy melyik érint, illetve melyik jobb (természetesen a TGYÁS-nak magasabb az összege).
2010. febr. 17. 09:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Az oldalon összeadja a kettőt, és úgy jön ki egy nettó összeg.
2010. febr. 17. 09:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet, ebben biztos vagyok. Nem tudom miért adja össze!
2010. febr. 17. 09:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem, ha megnézed leírja, hogy medtől meddig mire vagy jogosult, és havonta külön oszlopokban mutatja, mire és mennyire vagy jogosult. És az adott összegből levonandó járulékok miatt kapsz egy nettó összeget.

Nincs egyszerre Tgyás, gyes, gyed. Olyan van, hogy tört időszak, és hó napig tgyás, követő naptól gyed, ott kiszámolja miből mennyit kapsz.

2010. febr. 17. 10:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha üresen nézed a táblát, akkor tényleg olyan, mintha a tgyás és gyes együtt megy. De a tgyáshoz kell munkaviszony, bérjövedelem, a gyeshez nem, két külön csoport. Tgyásra vagy jogosult, ha dolgozol, csak gyesre, ha mondjuk csak suliba jársz, nem dolgozol....

Sorrend ha dolgozol: tgyás, gyed, gyes. Ha nem dolgoztál csak a gyes.

És a bruttó összegeket adja meg, azokból pedig pl gyednél szja nyugdíj, tgyásnál csak szja van, gyesnél csak nyugdíj, ebből jön a bruttó

2010. febr. 17. 10:09
 6/6 anonim ***** válasza:
jav: nettó, miután levonta
2010. febr. 17. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!