Hol és hogyan igényeljem a Tgyást?
Figyelt kérdés
Dec.10-én szülök,szeretném még előtte igénybe venni a Tgyást.Most táppénzen vagyok,ma felhívta a munkahelyem könyvelőjét(állami cégnél vagyok),megkérdeztem h mi az igénylés menete.Azt mondta h igazolást kell kérnem az orvostól és azzal együtt kérvényt kell írnom a munkahelyem felé h igénylem a Tgyást.De beszéltem egy könyvelő ismerősömmel is ő azt mondta h ez hülyeség,nem kell kérvényezni semmit,mindent a munkahelyemnek kell intéznie automatikusan,de ott azt mondták h be se kell mennem.Most akkor hogy is van?Teljesen ösze vagyok zavarodva.2013. okt. 31. 16:29
1/5 anonim válasza:
Én októberben intéztem a TGYÁS-t, közalkalmazott vagyok. Bementem a munkahelyemre, ott kaptam két nyomtatványt, azt kitöltöttem és lefénymásolták a kiskönyvem azon részét amin az szerepel mikor várható a szülés. Nálunk ennyi volt, semmi mást nem kellet írnom, vagy kérvényeznem, nem kellett máshova mennem.
2/5 anonim válasza:
1 vagyok: Megkerestem nekem ezt a nyomtatványt kellett kitöltenem. [link]
Volt egy másik is, de arra nem emlékszem már.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)Kedden megyek orvoshoz,kérek tőle igazolást.De akkor ezek szerint semmilyen kérelem nem szükséges a munkáltatóm felé,amit nekem kell megírnom?
2013. okt. 31. 18:11
4/5 A kérdező kommentje:
Az a baj h a munkahelyemen abszolút nem foglalkoznak ezzel,semmilyen segítséget nem kapok tőlük.
2013. okt. 31. 18:12
5/5 anonim válasza:
Hát nekem semmit nem kellet megírnom ezen a 2 papíron kívül. Nekem aranyos módon mindent megcsinálnak a munkahelyen, szóval én meg abban nem tudok neked segíteni, hogy hova lehet menni, ha a munkahelyen ilyen "utálatosak" védőnőd biztosan megtudja mondani. Talán az állam kincstárba vagy OEP vagy valami ilyesmi helyen is biztosan lehet intézni a TGYÁS-t, de ehhez én sajnos nem értek. Kérdezd meg a védőnőt, akár telefonon is nem kell feltétlenül elmenni hozzá, de lehet abban a Felicitas füzetben (amit ingyen adnak a kismamáknak) abban is benne van, de azt sem találom most sehol. :S [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!