Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » TGYÁS változások! Valaki segít?

TGYÁS változások! Valaki segít?

Figyelt kérdés

Problémám a következő: lányom 2009. decemberben született, rá kaptam Tgyás-t, GYED-et és GYES-t is. Majd Újra terhes lettem,így mikor a GYES lejárt táppénzre kerültem. Most megszületett a baba. Az a kérdésem,hogy mi alapján számítják a Tgyás-t?

Azt értem,hogy az utolsó 180 biztosított nap számít :) De akkor a táppénz 60%-át kapom majd, vagy a bejelentett keresetem 60%-át?

Előre is köszi a segítséget!

2013. nov. 6. 15:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Tehát 2011 decemberétől 2012 decemberéig gyesen voltál, majd táppénzen most szüléstől. A táppénz semmiképp nem lehet sem a tgyásod sem a gyeded alapja.

A tgyás alapja a szerződés szerinti béred lesz, mivel nincs 2012-ben 180 bérezett napod, illetve a szülés napjától visszafele számolva sincs 180 bérezett napod.

Ha 2012-ben több, mint 180 napot voltál gyesen, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz. Ha kevesebb, mint 180 napot voltál gyesen 2012-ben, akkor a gyed alapja is a szerződés szerinti bér lesz.

A tgyás és gyed 70%.

2013. nov. 6. 15:06
 2/3 anonim ***** válasza:
"szüléstől"- szülésig akartam írni, bocsi.
2013. nov. 6. 15:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
2013. nov. 7. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!