Ha kiírnak táppénzre akkor az egy héten egyszeri OKJ-s felnőttképzésre sem mehetek vagy ennek semmi akadálya nincs?
Elvileg nem mehetsz. Otthon kell lenned , kivéve az engedélyezett időbeni. Én is felhúztam magam, hogy a gyereket sem vihetném az oviba . A tb nem ismeri el, hogy terhesen nem bírsz vagy mersz dolgozni, csak valamilyen orvosi okkal vehetnek táppénzre, pl. jóslófájások.
Másrészt a tb nem szokott ellenőrizni, csak ha a munkáltatód kéri 15e ft ellenében.
Arra figyelj, hogy ne bukj le, ne hívj mentőt, ne menj orvoshoz másik városban pl. Ezen kívül no para. Élvezd a terhességed, bosszankodj egy kicsit a rendszeren, aztán felejtsd el és éld az életed!
Szia!
Én veszélyeztetett terhességgel vagyok táppénzen.
Munkaköröm miatt,amúgy semmi bajom,csak nem engedtek dolgozni,mert a babára veszélyes.Másik munkát nem ajánlottak fel,azt mondták egyből táppénz.Nagyon nem örültem,mert a pénz az nagyon nagyon kevés így.
Viszont és már régebben elkezdtem estin egy szakképzést,amire alig tudtam járni a munkám miatt(napi 12 óra felett,heti 5-6x)
Én eljárok,mert a táppénzes papíromra úgy van írva(amit utólag kapnak meg mindig),hogy kijárhat 12-16 óráig.(nem délelőttre,orvoshoz is szinte mindig délután kell mennem,kivétel a vérvétel)
A szakképzésre meg egy órakor indulok és fél 6-ra haza érek,tehát majdnem jó is.
Úristen! Ez most komoly?!?! Mikor az elsőt olvastam, azt hittem csak viccelődik, erre a többiek is hasonlókat írnak!
Én, igaz 5 éve voltam terhes (most is az vagyok), de akkor kb. 4 hónaposan kiírattam magam táppénzre. Semmi indoka nem volt, csupán az, hogy rühelltem az akkori munkahelyem. Utána éltem, mint hal a vízben. Eszembe se jutott, hogy nem mehetek oda, ahova akarok. Kutyát sétáltattam, kirándultunk, más városokba mentünk bevásárolni. Ez a baromság, amit írtatok, abban az időben is így volt, vagy csak mostanában? Most még dolgozok, mert muszáj a pénz miatt, de márciustól otthon leszek, és most sem szeretném azt a két és fél hónapot a négy fal között tölteni!
Kérdező: Én simán eljárnék arra a képzésre. Szerintem a kutya se fog vele foglalkozni, hogy Te mit csinálsz heti egy nap házon kívül. Esetleg a suliban ne híreszteld, hogy veszélyeztetett terhes vagy, nehogy megtaláljon egy "jóakaró"!
És aki albérletben lakik, de nincs bejelentve, a bejelentett lakcím meg másik városban van?
Egy kicsit gondolkodjatok mielőtt hülyeséget írtok
Gondolkodom, és nem a bejelentett lakcímen kell tartózkodni, hanem azon a lakcímen, amit az orvosnál megadsz.
A bejelentett lakcímnek semmi köze hozzá. Ha Miskolcra vagyok bejelentve és Szegeden élek, akkor evidens, hogy a szegedi dokinak a szegedi címem diktálom be. És ott fognak ellenőrizni is .
Az ellenőrzés keretében az ellenőrző főorvos jogosult:
a beteg vizsgálatára,
a betegdokumentációba betekintésre,
szükség szerint a beteg szakorvosi vizsgálatra utalására,
a keresőképtelenség, illetve a keresőképesség tényének megállapítására.
Az ellenőrző főorvos az ellenőrzés keretében jogosult javaslatot tenni a táppénz folyósítás
megszüntetésére is. Ha a beteg a vizsgálathoz nem járul hozzá, vagy a keresőképtelenség idejére előírt
kötelezettségeinek nem tesz eleget, vagy tartózkodási helyét (lakcímét) az elbíráló orvosnak nem jelenti be, illetőleg a gyógyulását tudatosan késlelteti, akkor az ellenőrző főorvos kezdeményezi a
táppénzfolyósítás megszüntetését a táppénzfolyósító szervnél.
Az ellenőrző főorvos az egészségbiztosítóhoz beérkezett keresőképtelenségi adatokat is ellenőrizheti,
szükség szerint a felülvéleményező főorvos közreműködésével is.
Továbbá, az ellenőrző (fő)orvos — a kezelő orvos jelenlétében — a keresőképességet a táppénzre
jogosult személy tartózkodási helyén is ellenőrizheti, tehát a keresőképtelen állományban lévő
személyt az ellenőrző orvos akár otthonában is megvizsgálhatja
Szóval le lehet pontozni, de te tudtad rosszul, és én nem szívnám meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!