Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Adjatok tanácsot légyszi! Nem...

Adjatok tanácsot légyszi! Nem tudom mit tegyek. Hogyan járnék jobban?

Figyelt kérdés

A cég, ahol már három éve dolgozom költözni fog egy hónap múlva, mert a csarnokot amit béreltünk eladták a fejünk fölül. Ez egy németországi cég és mi vagyunk a magyarországi leányvállalata, szóval nagy pénzek mozognak itt. A lényeg az, hogy most is autóval járok egy kolléganőmmel, aki ha nem jött dolgozni, akkor is kis késéssel,de be tudtam menni busszal dolgozni. Szóval teljes mértékben hozzá vagyok kötve, viszont most olyan helyre fog költözni a cég, ahol nincs tömegközlekedés. Messzebb is van, és a kolléganőm valószínűleg fel fog mondani.

Mi már egy éve gyereket szeretnénk, ezért is írtam ebbe a kategóriába.

Több lehetőségem is van:

1. van jogsim veszek egy rozoga autót és azzal járok dolgozni, de akkor 1000% hogy kitalálják, hogy vigyek másokat is - ezt nagyon nem akarom!!

2. felmondok én is közös megegyezéssel, és elmegyek munkanélkülire amíg nem találok valamit.

3. kicsi az esélye, de terhes maradok, és itthon maradok táppénzen.

Szóval ezek mennek. 160000re vagyok bejelentve, szóval azért nem keresek nagyon rosszul. Ez az ami a problémát okozza. Mert ha felmondok és elmegyek munkanélkülire, de terhes leszek akkor mi után fogok pénzt kapni?

Remélem ki tudjátok bogozni a történetemet! Kérdezzetek ha valami nem világos! Nagyon tanácstalan vagyok!

2013. nov. 1. 11:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Esetleg nem tudtok legalább közelebb költözni? Mennyire van messze az új hely a lakhelyedtől? Számoltál már a benzinköltséggel? Úgy is meg fogja érni? Ha esetleg többeket is vinnél az autóval, napi rendszerességgel, meg lehetne beszélni, hogy osszátok a benzinköltséget...főleg, ha legalább 2 embert viszel. Ha az autóban többen ülnek, több benzint fogyaszt, így ez már nem csak szivesség, meg nem arról van szó, hogy úgy is arra mész. Külön jól járnál, ha legalább 2 embert vinnél, s ők hozzájárulnának a benzinköltséghez.

Időben nem lenne túl sok oda eljárni? Nem jelentene ez gondot?

Nem lehet a cégtől benzinpénzt kérni? Valami támogatást?

Ha most teherbe esel és táppénzre mész, az nem tudom, jó lenne e anyagilag, nincs rálátásom (külföldön élek, nem tudom, hogy megy ez otthon, de nálunk csak akkor kap gyest anyuka, ha dolgozik végig)...azonkívűl valószínű csak jobban járnál, ha terhesség alatt dolgoznál...a másik meg, ha ennél a cégnél maradsz, s elmész táppénzre terhesség alatt, akkor is vissza kell oda menned, ha vissza akarsz menni dolgozni 1-3 év után. Szóval akkor megint ott lesz a probléma, ezzel csak elodázod.

Én, ha nem tudnék közelebb költözni, maradnék ennél a cégnél, vennék egy kis fogyasztású használt kocsit, bevágnék legalább 2 embert magam mellé, harmadolnánk a benzinpénzt, és utána gyártanám le a gyereket:D

Akkor is, ha felháborodik a két utas azon, hogy többe kerülne a benzin fizetés, mintha busszal mennének, akkor lehet mondani nekik, hogy akkor tessék...de egyébként azt mondod, nincs tömegközlekedés, így rád lennének utalva...És ha én az utasok helyében lennék, nem lennék felháborodva, teljesen megérteném, hogy kérsz pénzt.

2013. nov. 1. 12:22
 2/5 A kérdező kommentje:

A cég fizet most is benzinpénzt, kilométer után. Nem a 9 ft-os kilométerpénzt, hanem valahogy máshogy számolják. De közel sem az eltankolt összeget. De nem ezért nem vinnék mást, hanem nem akarom hogy tőlem függjön bárki is. Nem akarok vinni senkit sem.

Fél órás lenne kb az út .

2013. nov. 1. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Ne hülyéskedj, azért mondanál fel, hogy ne kelljen fél órát utaznod?

Másrészt, ha 9 hónapig táppénzen vagy, akkor a tgyás-od se lesz túl magas. Biztosan többet vesztesz, mint a benzinre költött összeg.

2013. nov. 1. 12:40
 4/5 anonim ***** válasza:

1Miért nem vinnél mást is? Legalább feleznétek a benzinpénzt, ennyire ne legyél önző.

2 Munkanélküli összesen 3 hónapig jár,az alatt találnál?

2013. nov. 1. 18:06
 5/5 A kérdező kommentje:

Azért nem akarok mást vinni, mert én vagyok a "kiközösített". A babavállalás miatt maradtam eddig is.

Tényleg elég kacifántos a történetem. A babavállalás (aminek most jött el az ideje) a legmegfelelőbb helyzet hogy elszabaduljak a pokolból. Kellemest a hasznossal. Két legyet egy csapásra. Kinek hogy tetszik...

De eldöntöttem, beszélek a párommal is. Veszünk egy második autót, amivel én tudok járni, és lesz ami lesz, szólok neki húzzon bele. :)

2013. nov. 1. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!