Családi adókedvezmény- le kell-e mondania róla a nem hivatalos élettársnak?
Figyelt kérdés
Kisbabánk után én (anya) szeretném igénybe venni a családi adókedvezményt. Párommal nem házasodtunk össze, nem vagyunk bejegyzett élettársak, hivatalosan a tartózkodási helyünk sem ugyanaz.
Kérdésem az lenne, hogy a párom munkáltatójának alá kell-e írnia a kedvezmény érvényestéséről való lemondást, vagy elegendő, ha a nyilatkozaton csupán az én adataim szerepelnek, mint egyedülálló anya?
2013. okt. 9. 22:32
1/5 A kérdező kommentje:
Ami lemaradt: apasági nyilatkozatot tett a párom, a családi pótlékunkat a kincstár 12.200 Forint-ban állapította meg...
2013. okt. 9. 22:35
2/5 anonim válasza:
Nem teljesen értem, ha te akarod igényelni akkor ő nem igényelheti hiszen csak egy jár.
3/5 A kérdező kommentje:
Van a nyilatkozat formanyomtatvány- a lap alján elfogadja a nyilatkozatodat a munkáltatód, illetve a házastárs/ élettárs munkáltatója "lemond" a kedvezmény érvényesítéséről.
2013. okt. 9. 23:33
4/5 anonim válasza:
Nem vagy egyedülálló anya. 1500 forint plusz csaladipotlekert nem kellene kockáztatni....
A csaladi adokedvezmenynel pedig nem számítana, hogy egyedülálló vagy vagy sem. A nyilatkozatot annak kell szerepelnie, hogy o lemond róla es te veszed igénybe. Van annyi adótartalma a jövedelmének, hogy ki tudod hspasznalni?
5/5 anonim válasza:
Minden esetben mindkét fél munkáltatójának alá kell írnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!