Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyed alatt, bejlentett munkavá...

Gyed alatt, bejlentett munkavállalás lehetséges-e?

Figyelt kérdés
3 gyereke van az anyukának az egyik bölcsödés,a másik óvodás,a harmadik iskolás!Így is járnak ezek a "juttatások"?Az anya állítólag munkanélküli.

2013. okt. 9. 12:33
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Mi az a gyet?hát jó...4-5 éve megy a háború az én gyerekemért!Közben megházasodott,a kor különbséget látjátok és engem végleg ki akar közösíteni!egyedül a gyerektartás jó neki.sokat tudnék írni,hogy mennyi bakija van,de ha "gyet" mellett dolgozhat?És férje is állítólag most parkoló őr.Idáig 2 műszakos segédmunkás volt kőművesek mellett:).De ha a gyerek a nevemen van és közös szülői felügyelet.Akkor most hogy is van ez?Nála van csak elhelyezve,na meg csengetem a gyerektartást,de már egyre "éhesebb"
2013. okt. 9. 13:27
 12/25 anonim ***** válasza:

A gyerektartást és a láthatást válasszuk ketté. Az is mindegy, hogy anyukának mennyi a fizetése, a gyerektartás a te fizetésed alapján megy.

A láthatást pedig bírósági úton kell szabályozni, és amikor jogod van, akkor menj a gyerekedért. Ha anyuka ezt megakadályozza, akkor fordulj a gyámhatósághoz.

Ahhoz pedig semmi közöd sincs, hogy az exnejed újra férjhez ment.

2013. okt. 9. 13:58
 13/25 anonim ***** válasza:

Bocsánat rosszul emlékeztem... :(((( 3 évtől jár a gyet...szóval most gyesen van.

Amúgy a gyes a gyerek 3 éves koráig jár a gyet (legalább 3 gyereknél) 3éves kortól a kicsi 8 éves koráig ha a legnagyobb addig nem tölti a 18-at.

A gyes és a gyed összege megegyezik és a kritériumok is miszerint:

A gyermeknevelési támogatásban részesülő szülő kereső tevékenységet heti 30 órát meg nem haladó időtartamban folytathat, vagy időbeli korlát nélkül, ha a munkavégzés otthonában történik.

2013. okt. 9. 13:59
 14/25 A kérdező kommentje:

"A láthatást pedig bírósági úton kell szabályozni, és amikor jogod van, akkor menj a gyerekedért. Ha anyuka ezt megakadályozza, akkor fordulj a gyámhatósághoz."Kb ,most így fejben összeadva olyan 60-80 nap körül jár.A gyámügyesek semmit nem tesznek.Bocs egy kis idézet"A gyerek beteg nem kell,jönni érte"-2 hét múlva" a gyerek vissza esett a betegségébe,amit tőletek hozott el,nem kell jönni érte,felhívom figyelmed,hogy a tartásdíjat lehetőleg minél előbb fizesd be!"soha nem késtem el vele!De mindig az én hétvégéimen beteg,de nem veszi tudomásul,hogy kettős,vagy közös szülői felügyelet van!

"Ahhoz pedig semmi közöd sincs, hogy az exnejed újra férjhez ment."Nincs hát nem is érdekel,de egy név nem passzol oda!Igen csak meg kérdőjelezhető az anyai magatartás!

2013. okt. 9. 14:24
 15/25 A kérdező kommentje:

13-as!

Tegyük fel ha otthonában egy lakóházban "söpröget",akkor az egy bejelentett munkahelynek kell lennie!Igaz?Viszont a kaputelefonon,nincs feltüntetve semmi!Sőt nem is az ő neve van kiírva a lakásra.Tudom miért,ha érdekel kérdezd!Ha nem esik le!

2013. okt. 9. 14:33
 16/25 anonim ***** válasza:

Ha valami tartós betegsége van a gyereknek(akár táplálékallergia) akkor jár a gyes 10 éves korig vagy a betegség fennáltáig.emellett bölcsibe is járhat és 8 órában lehet munkát vállalni,azaz teljes munkaidőben.

de neked ez miért fáj hogy a másik dolgozik és gyest is kap?legalább elmegy dolgozni nem csak a gyest használja ki!!

2013. okt. 9. 14:36
 17/25 A kérdező kommentje:

16-os

"Hasznos volt számodra ez a válasz?"Nagyon is!kösz!Az egyik gyereke...nem tudom...állítólag tejallergiás.De a mi közös gyerekünknek semmi baja!Tehát a nevemen van,bár most lehet hülyeséget írok,mert nem igazán értek hozzá,de egyszer a gyerekem azt mondta,hogy ő is a mostohaapa nevét fogja viselni,anya azt mondta!De a bíróságokon,szétfényezte magát mindig,hogy majd 140 ezer forint segélyt kap,gyest,gyed-et,nem tudom már miket.Ja plussz a gyerektartásom!Így is én öltöztetem stb...Ez mind nem érdekelne,elhiszed!De,hogy azt a kevés időt is beszabályozza és a 4-5nap nekem járó szünetet széttördeli az már bosszant!így is a hétvégi kapcsolattartás összegezve 400 km!Mert kerek 100 km-errel cuccolt el!

2013. okt. 9. 15:03
 18/25 anonim ***** válasza:

16os vagyok.

nem értem...a kérdésre válaszoltam,de mi köze ennek ahhoz hogy a közös gyereknek nincs baja?attol még dolgozhat,és neked ugyanugy kell fizetned.a gyerektartás a gyerekre jár aki a tié,és nem azért jár mert az anyának épp kevesebb a jövedelme.

2013. okt. 9. 15:47
 19/25 anonim ***** válasza:

Ha a gyermek beteg azon a hétvégén, amikor a láthatás lenne, akkor azt mihamarabb pótolni kell.

Fordulj gyámhatósághoz, bírósághoz.

2013. okt. 9. 15:52
 20/25 A kérdező kommentje:

16os vagyok.

nem értem...a kérdésre válaszoltam,de mi köze ennek ahhoz hogy a közös gyereknek nincs baja?attol még dolgozhat,és neked ugyanugy kell fizetned.a gyerektartás a gyerekre jár aki a tié,és nem azért jár mert az anyának épp kevesebb a jövedelme.

16-os

Sajnos van baja!Pszcihésen ki van nagyon!Tőlünk nem tudja,hogy mekkora háború van érte!Velem nagyon jól érzi magát,de az anyja próbálja ellenem uszítani,de nem jön össze neki,így retteg tőle!Egy apa,akinek nem akar hazudni,vagy egy anya,aki képes lealacsonyodni a bűnözői szintre is!Most figyelj:megzsarolt egy hivatalos levélben,hogy 8 napon belül fizessem ki a felemelt gyerektartási különbözetet,amikor pont nálam volt a gyerkőc és felhívta a figyelmemet,hogy a 2009-es ítélet van érvényben,mert fellebbezett és holnap megint összecsapunk...különben rámküldi a behajtási osztályt!Tudtommal csak fél évig vagyok köteles visszamenőleg fizetni.Azaz 30 ezret!De neki kijött 100 ezerre!Mosolyogva fizettem ki!Mert itt is bukott egyet!Összegezve nálam volt a gyerkőc,2x2 hetet és akkor fenyegetett meg és abból a pénzből vitte el az "új" családját a Balatonra!A fellebbezési idő alatt!És van egy óriási trükkje amit csak én látok!

2013. okt. 9. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!