Ebben az esetben miből számolják a TGYÁS-t, GYED-et, GYES-t?
Vajon az alábbi szituációban kaphatok-e TGYÁS-t, GYED-et, GYES-t, és ezeknek mi lesz a számolási alapja?
13 éve van folyamatos, bejelentett munkaviszonyom (1-2 nap megszakítással a munkahelyváltások miatt), előtte nappali tagozatos főiskolás voltam 5 évig.
Utolsó munkahelyemnél 2008 augusztusa óta vagyok folyamatos munkaviszonyban.
2010 áprilisától októberig táppénzen voltam,
2010 októbertől TGYÁS-on, GYED-en, most GYES-en vagyok 2013 október végéig.
2014 március elejére várjuk második gyermekünk születését, magyarul a GYES lejárta után fogok szülni,a GYES lejárta és a szülés között nincs 180 nap (Ha most lemondom a GYES-t akkor sem lesz meg :-s ).
Az orvosom erősen javasolja, hogy ne menjek vissza dolgozni szülésig, hanem menjek táppénzre jelenlegi állapotom miatt (kisebb gondok vannak a méhlepénnyel, és volt már egy vetélésem is sajnos) Nem szeretnék még egy vetélést, szóval szerintem hallgatok a dokira.
Ha jól értem a szabályozást, kapok majd TGYÁS-t (de nem vagyok benne biztos :-s ).
1., Ha kapok, akkor az eredeti szerződéses bérem alapján fogják számolni, vagy a minimálbér alapján?
2. , A GYED-et, GYES-t melyik alapján fogják számolni?
3., A GYES vége és a szülés közötti táppénzt miből fogják számolni?
Gondolom, hogy a munkaadóm nem fog felmondani, én sem szándékozom, tehát a szülés időpontjában is állományban leszek náluk.
Előre is köszi!!!
Remek :-s az OEP-nek írt levelemre a szabályzatuk egy részletét küldték vissza. Bahhhhh... Pont ez az, amit nem tudok kibogozni :-(
Valakinek van ötlete?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!