GYED-ről visszatérve a szabadság a TGYÁS idejére + fél évre jár?
Valóban kevés a 9 nap, még fél éves szabira is, mivel az alapszabadság eleve minimum 20 nap. És neked a tgyás idejére PLUSZ a gyed első fél évére jár a szabi. És a gyerek után is jár 2 nap pótszabi. És ha maradt bent szabid, akkor az is jár.
Mikor szültél, és abban az évben mennyi szabit vettél ki?
Bizony! Ahogy az előttem írók javasolták! Feltétlen járj utánna, ha kell hivatalból, ne hagyd magad.
Nekem sem akarták kifizetni a szabikat mikor elszámoltam a cégnél. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumától kértem állásfoglalást, pár napon belül válaszoltak. Ezzel a papírral mentem a következő találkozásra a munkaügyissel. Csodák csodájára kifizették. Pedig én 2009-ben szültem, és nem akartak csak fél évet fizet + a gyerkőc után sem.
2012 áprilisban szültem. 2 gyerekem van és 33 éves vagyok. A szülés évében pedig kivettem az összes szabit mielőtt elmentem szülni.
Ez úton Köszönöm az eddigi és jövőbeni segítségeteket/javaslataitokat.
Kérdező, mivel neked 2012-re az egész éves szabi kivételre került, így ami maradt az 3 hónapnyi szabi a gyed idejére, plusz a gyerekek utáni 4 nap.
Ez neked 6+4 nap, így valószínűleg jól számolták a 9 napot (tekintve, hogy ők a szülés pontos napját is tudják).
Utolsó válaszoló, ha neked 2012-ben bent maradt 20 napod, akkor így jár a szabi: 24 nap 2012-re és 5 havi szabi 2013-ra ami 11 nap. Ez összesen 35 nap, nem 29 :) Persze ez csak nagy vonalakban, de a 29 biztosan nem jó, hiszen 2012-ben eleve 26 napról indultál, és a gyed első fél évéből csak 1 hónap ment el. Így a fennmaradó majd 5 hónapra jár még 11 nap - egy-két nap eltérés lehet, de a 29 tuti kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!