Erőszakban fogant baba után kell gyerektartást fizetni, ha a nő megtartja?
Igen.
Egyébként a kérdés itt az, hogy a nő erőszakolja meg a férfit? :D
Férfi a nőt, mert ahogy észrevettem a pasikat amúgy sem kell nagyon erőszakolgatni. Tisztelet a kivételnek!
Bár nem tudom, hallottam róla, hogy férfiakat is meg tud egy nő erőszakolni, úgy, hogy esetleg gyerek is legyen belőle, de gondolom ott már kicsit más a dolog és sajna nehezen is bizonyítható.
(Főleg, hogy ugye ahhoz, hogy baba legyen el kell élveznie, és mivel élvezett valamilyen szinten jó is volt, na de nem ez a kérdés, bár taglalhatnánk, majd 1x egy másik kérdésben).
Én csak azt nem értem, hogy merült fel benned egyáltalán, hogy nem kéne gyerektartást fizetni.
Mert még akkor is kell, ha pl egy párkapcsolatban a nő átveri a párját, hogy szedi a gyógyszert, mert a jog a gyereket védi. Hogy mennyire etikus vagy sem, az más tészta, de az apát ha bebizonyosodik, hogy ő az apa, akkor fizetnie kell, a körülményektől (akarta-nem akarta a gyereket) függetlenül.
Ha ez az eset veled történt meg, szerintem ne perelj gyerektartásért. Kivétel, ha nem tudod a gyereket sehogyan másként eltartani.
Lehetőségek szerint próbáld meg elkerülni, hogy a gyerek a megerőszakolód nevére kerüljön. Különben egész életedben zaklathat, egész életedben találkoznod kell vele. Ugyanis joga lesz a gyereket látni. Lehet, hogy nem most, hiszen egy időre (reméljük) börtönbe fog vonulni. De kijön, bizonyítja a "jó magaviseletét", és fog láthatási jogot kapni.
Sajnos ez van. Úgyhogy inkább ne kérj ilyen esetben gyerektartást. Azért remélem, hogy a kérdésed csak egy fikció volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!