Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Erőszakban fogant baba után...

Erőszakban fogant baba után kell gyerektartást fizetni, ha a nő megtartja?

Figyelt kérdés

2013. szept. 6. 12:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igen.

Egyébként a kérdés itt az, hogy a nő erőszakolja meg a férfit? :D

2013. szept. 9. 14:22
 12/14 A kérdező kommentje:

Férfi a nőt, mert ahogy észrevettem a pasikat amúgy sem kell nagyon erőszakolgatni. Tisztelet a kivételnek!

Bár nem tudom, hallottam róla, hogy férfiakat is meg tud egy nő erőszakolni, úgy, hogy esetleg gyerek is legyen belőle, de gondolom ott már kicsit más a dolog és sajna nehezen is bizonyítható.

(Főleg, hogy ugye ahhoz, hogy baba legyen el kell élveznie, és mivel élvezett valamilyen szinten jó is volt, na de nem ez a kérdés, bár taglalhatnánk, majd 1x egy másik kérdésben).

2013. szept. 9. 14:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, hogy merült fel benned egyáltalán, hogy nem kéne gyerektartást fizetni.

Mert még akkor is kell, ha pl egy párkapcsolatban a nő átveri a párját, hogy szedi a gyógyszert, mert a jog a gyereket védi. Hogy mennyire etikus vagy sem, az más tészta, de az apát ha bebizonyosodik, hogy ő az apa, akkor fizetnie kell, a körülményektől (akarta-nem akarta a gyereket) függetlenül.

2013. szept. 10. 00:36
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha ez az eset veled történt meg, szerintem ne perelj gyerektartásért. Kivétel, ha nem tudod a gyereket sehogyan másként eltartani.

Lehetőségek szerint próbáld meg elkerülni, hogy a gyerek a megerőszakolód nevére kerüljön. Különben egész életedben zaklathat, egész életedben találkoznod kell vele. Ugyanis joga lesz a gyereket látni. Lehet, hogy nem most, hiszen egy időre (reméljük) börtönbe fog vonulni. De kijön, bizonyítja a "jó magaviseletét", és fog láthatási jogot kapni.

Sajnos ez van. Úgyhogy inkább ne kérj ilyen esetben gyerektartást. Azért remélem, hogy a kérdésed csak egy fikció volt.

2013. szept. 10. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!