Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 6 hetes terhes vagyok. Ha...

6 hetes terhes vagyok. Ha most váltok munkahelyet, akkor az új helyen kapott bérem alapján számítják a pénzt?

Figyelt kérdés
A korábbi munkahelyen kapott bér vagy az ott töltött idő beleszámít valamibe?
2013. szept. 6. 08:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
47%

jaja! MÉg azt is kalkuláld bele, hogyha ez az álmaid állása, és úgy mész oda hogy nem mondod el a terhességed, ami később persze ki fog derülni, óriási csalódás lesz a munkaadódnak, és mérget vehetsz rá, hogy amint letelik a 3éved két lábbal fog kirúgni.

Inkább maradj a régi jól bejáratott munkahelyednél

2013. szept. 7. 15:46
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

hú, ezt a rengeteg hülyeséget HONNAN szeditek??? KÖtelező orvosi vizsgálat NINCS mindenhol, de tény, hogy van munkahely, ahol kell, 10 munkahelyből KETTŐ.

Hol írja a törvény a tájékoztatási kötelezettséget? Pláne írásban? Mindent elhiszek, de kérek szépen egy konkrét paragrafus és bekezdésszámot, köszi...

Július 1-től valóban változott a törvény tavaly (és azóta is) de ezt a rengeteg légből kapott, valahol összeolvasott butaságot....

LINKELJETEK, ne törvényt, hanem a törvény VONATKOZÓ részét. KÖszi :D

2013. szept. 7. 16:17
 13/21 anonim ***** válasza:

Figyelj csak, törvény ide vagy oda, gerinctelenség úgy elmenni másik helyre hogy nem tudják, vagy később derül ki. Erről szól a dolog.

[link]

♦ Mikor kell/ajánlatos bejelenteni a terhességet vagy az erre irányuló kezelést?

Mivel az új Munka Törvénykönyve kimondja, hogy a terhességre és a reprodukciós eljárásban való részvételre mint felmondási védelmi okra csak és kizárólag abban az esetben hivatkozhat a munkavállaló kismama, ha a felmondását megelőzően tájékoztatta erről a munkaadóját, ajánlatos a terhesség tényéről való tudomásszerzés illetve a kezelés megkezdése után azonnal tájékoztatni munkáltatót erről a körülményről.

2013. szept. 7. 16:40
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt a munkát ne vállald el, kedves 12, ahova nem kell kotelezo íze orvosi alkalmassági vizsgálat, mert az feketemunka. Kell, mindenhova. A vizsgalat közben az orvos kérdez a betegsegeidrol, esetleges terhességről - pláne olyan munkakörben - es a vizsgalat végen aláírta egy nyilatkozatot erről. Bocsesz. De enélkül is pofátlanság nem bejelenteni szerény véleményem szerint.
2013. szept. 7. 16:44
 15/21 anonim ***** válasza:
54%

"Azt a munkát ne vállald el, kedves 12, ahova nem kell kotelezo íze orvosi alkalmassági vizsgálat, mert az feketemunka. Kell, mindenhova."

Linkelj jogszabályi hivatkozást róla.

Utolsó előtti - itt most nem a gerinctelenség a kérdés (amúgy egyetértek, tényleg az) hanem az, hogy szeretném látni a jogszabály vonatkozó részét. Nem erkölcsi, etikai szabályt, hanem JOGszabályt. Ennyi. Bocsika.

2013. szept. 7. 16:56
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

NYugodtan lepontozhattok nullára, abszolút nem érdekel, mindössze arra próbáltam rávilágítani, hogy nem elég nagy szavakkal meg "törvény van rá" dumákkal fakítani - mert ez butaság.

Mondtam: én mindent elfogadok ha alátámasztjátok JOGSZABÁLLYAL. Ez nem a véleményekről szól. Hanem a tényekről. Úgyhogy én várok. (amúgy az általad linkelt szöveg - ami nem jogszabály, de mindegy - nem kötelezettséget ír elő a bejelentésről. Mivel azt írtátok, KÖTELEZŐ bejelenteni, ÍRÁSBAN) én ezt szeretném, ha alátámasztanátok. Vagy ez tényleg ilyen nagy kérés?

2013. szept. 7. 16:59
 17/21 anonim ***** válasza:

Itt van, kedives ketelkedo, a jogszabaly a vizsgalatrol: [link]

Kotelezo.

2013. szept. 7. 19:05
 18/21 anonim ***** válasza:
Köszönöm, már csak a bejelentésről várom szeretettel a linket.
2013. szept. 8. 06:28
 19/21 anonim ***** válasza:

"4. Tájékoztatási kötelezettség

A törvény hatálya alá tartozók kötelesek egymást minden olyan tényről, adatról, körülményről vagy ezek változásáról tájékoztatni, amely a munkaviszony létesítése, valamint a törvényben meghatározott jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése szempontjából lényeges.

A „törvény hatálya alá tartozók” fogalma nem csak a munkáltatót és a munkavállalót jelöli, hanem a szakszervezetet, az üzemi tanácsot, a kölcsönvevőt stb. Az itt megfogalmazott általános tájékoztatási kötelezettséget az egyes rendelkezések konkretizálhatják, ilyen például a várandós nő tájékoztatási kötelezettsége a felmondási tilalom érvényesüléséhez, a munkáltató tájékoztatási kötelezettsége a munkaszerződés megkötését követően, az üzemi tanács felé fennálló munkáltatói tájékoztatási kötelezettség stb."

Innen: [link]

2013. szept. 8. 06:34
 20/21 anonim ***** válasza:
Látod jogászka, itt van amire vártál. De nem értem mit követeled itt a jogszabályt, mikor nem is te tetted fel a kérdést, de ez mindegy is.
2013. szept. 8. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!