6 hetes terhes vagyok. Ha most váltok munkahelyet, akkor az új helyen kapott bérem alapján számítják a pénzt?
jaja! MÉg azt is kalkuláld bele, hogyha ez az álmaid állása, és úgy mész oda hogy nem mondod el a terhességed, ami később persze ki fog derülni, óriási csalódás lesz a munkaadódnak, és mérget vehetsz rá, hogy amint letelik a 3éved két lábbal fog kirúgni.
Inkább maradj a régi jól bejáratott munkahelyednél
hú, ezt a rengeteg hülyeséget HONNAN szeditek??? KÖtelező orvosi vizsgálat NINCS mindenhol, de tény, hogy van munkahely, ahol kell, 10 munkahelyből KETTŐ.
Hol írja a törvény a tájékoztatási kötelezettséget? Pláne írásban? Mindent elhiszek, de kérek szépen egy konkrét paragrafus és bekezdésszámot, köszi...
Július 1-től valóban változott a törvény tavaly (és azóta is) de ezt a rengeteg légből kapott, valahol összeolvasott butaságot....
LINKELJETEK, ne törvényt, hanem a törvény VONATKOZÓ részét. KÖszi :D
Figyelj csak, törvény ide vagy oda, gerinctelenség úgy elmenni másik helyre hogy nem tudják, vagy később derül ki. Erről szól a dolog.
♦ Mikor kell/ajánlatos bejelenteni a terhességet vagy az erre irányuló kezelést?
Mivel az új Munka Törvénykönyve kimondja, hogy a terhességre és a reprodukciós eljárásban való részvételre mint felmondási védelmi okra csak és kizárólag abban az esetben hivatkozhat a munkavállaló kismama, ha a felmondását megelőzően tájékoztatta erről a munkaadóját, ajánlatos a terhesség tényéről való tudomásszerzés illetve a kezelés megkezdése után azonnal tájékoztatni munkáltatót erről a körülményről.
"Azt a munkát ne vállald el, kedves 12, ahova nem kell kotelezo íze orvosi alkalmassági vizsgálat, mert az feketemunka. Kell, mindenhova."
Linkelj jogszabályi hivatkozást róla.
Utolsó előtti - itt most nem a gerinctelenség a kérdés (amúgy egyetértek, tényleg az) hanem az, hogy szeretném látni a jogszabály vonatkozó részét. Nem erkölcsi, etikai szabályt, hanem JOGszabályt. Ennyi. Bocsika.
NYugodtan lepontozhattok nullára, abszolút nem érdekel, mindössze arra próbáltam rávilágítani, hogy nem elég nagy szavakkal meg "törvény van rá" dumákkal fakítani - mert ez butaság.
Mondtam: én mindent elfogadok ha alátámasztjátok JOGSZABÁLLYAL. Ez nem a véleményekről szól. Hanem a tényekről. Úgyhogy én várok. (amúgy az általad linkelt szöveg - ami nem jogszabály, de mindegy - nem kötelezettséget ír elő a bejelentésről. Mivel azt írtátok, KÖTELEZŐ bejelenteni, ÍRÁSBAN) én ezt szeretném, ha alátámasztanátok. Vagy ez tényleg ilyen nagy kérés?
"4. Tájékoztatási kötelezettség
A törvény hatálya alá tartozók kötelesek egymást minden olyan tényről, adatról, körülményről vagy ezek változásáról tájékoztatni, amely a munkaviszony létesítése, valamint a törvényben meghatározott jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése szempontjából lényeges.
A „törvény hatálya alá tartozók” fogalma nem csak a munkáltatót és a munkavállalót jelöli, hanem a szakszervezetet, az üzemi tanácsot, a kölcsönvevőt stb. Az itt megfogalmazott általános tájékoztatási kötelezettséget az egyes rendelkezések konkretizálhatják, ilyen például a várandós nő tájékoztatási kötelezettsége a felmondási tilalom érvényesüléséhez, a munkáltató tájékoztatási kötelezettsége a munkaszerződés megkötését követően, az üzemi tanács felé fennálló munkáltatói tájékoztatási kötelezettség stb."
Innen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!