Kadarka88 kérdése:
Mennyi táppénz jár ha veszélyeztetett terhes vagyok? Ez évi kerestem nem számít bele csak az előző évi?
Figyelt kérdés
2012.augusztus óta dolgozom egy cégnél.A bruttó bérem 119000ft.2013. szept. 3. 13:47
2/8 anonim válasza:
Mivel valószínűleg tavaly nincs 180 bérezett napod, így az idei béred átlagának a 60%-a.
3/8 A kérdező kommentje:
A bruttó béremnek a 60%?
2013. szept. 3. 14:25
4/8 anonim válasza:
Igen, a bruttó béred 60%-a. Ebből még lejön az adóelőleg és a járulékok.
5/8 anonim válasza:
táppénzből csak 16% adót vonnak. Ha 119 ezerrel számolok, akkor a nettó táppénz kb. 60 ezer forint.
6/8 A kérdező kommentje:
Akkor mennyi pénzre számíthatok?
2013. szept. 3. 15:20
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ így már jobban értem.
2013. szept. 3. 15:27
8/8 anonim válasza:
Ha 2012 augusztusa előtt nem volt munkád, akkor a táppénzed csak 50%. És mivel 180 bérezett nap alapján számolnak, így csak az idei béred számít, hiszen tavaly nincsen meg a 180 nap, és ilyenkor az igényléstől visszafelé számított 180 bérezett nap a táppénz alapja. Ha a béredet veszem alapul, akkor a táppénzed bruttó 60 körül lesz, ez nettóban adókedvezménnyel ugyanennyi, adókedvezmény nélkül pedig 50 ezer körüli nettóra számíthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!