4 gyerkőc van, a kicsik lassan 1 évesek. Gondolkodom, visszamenjek-e dolgozni a gyed lejárta után, azaz 2 éves korukban. Ha gyesen maradok, akkor a havi bevételem 150.000 Ft körül lesz, ami jóval kevesebb mint ami most kapok, a fizetésemhez (meg cafeteriához) viszonyítva meg még nagyobb a különbség.
Mit tennétek? Itthon maradnátok 150.000-ért (pár évig, mert ikrekkel 7 éves korig lehet gyesen lenni, vagy esetleg ovis korukig), vagy visszamennétek dolgozni, és akkor lenne kb 250.000 Ft-300.000 Ft-ért (plusz cafeteria), gyerekek meg bölcsibe.
Én biztosan otthon maradnék a kicsik ovis koráig! Úgy is tettem!
A férjed mennyit keres?
2013. aug. 28. 17:10
12/18 anonim válasza:
Hát én ellentábor leszek... Én pénztől függetlenül visszamennék,ha van lehetőséged. Én már állapotosan tudtam,hogy az akkori munkahelyemre nem tudok visszamenni. 8 hónapos volt a pici, amikor kaptam egy új lehetőséget, eleinte 4 órában, most szeptembertől pedig főállàsban. Szerintem luxus 3 vagy több évig kiesni a munkaerőpiacról. Ráadásul imádom anyámat annak ellenére, hogy bölcsis voltam,szóval a kapcsolat nem azon múlik,hogy otthon ülsz, vagy sem.
2013. aug. 28. 18:09
13/18 anonim válasza:
Ha bírjátok anyagilag, akkor maradnák amíg lehet. Az anya gyerek kapcsolat tényleg nem azon múlik, hogy bölcsis vagy nem. Viszont lemaradnál az első dolgokról, első lépés, első szavak, arról nem is beszélve mennyi élményt tudtok együtt átélni. És még valami, ami miatt nem leszek népszerű, de mondjuk a szobatisztaságra nevelés az anya feladatának kellene hogy legyen, nem egy idegené. Megtanítani inni és enni, kéremet és köszönömöt mondani szintén az anya feladata lenne.
2013. aug. 28. 18:45
14/18 anonim válasza:
Utolsóén mondjuk nem teljesen értek ezzel egyet.
A gyerekem jobb, biztonságosabb környezete fontosabb mint, hogy én lássam először menni. Az apa is lemarad róla munka mellett mégis lehet nagyon jó apa.
Pelenkázás meg lehet 2 éves korukig meg is oldódik.
2013. aug. 28. 18:49
15/18 anonim válasza:
Én maradtam nem bántam meg, mondjuk mi anyagilag meg is engedhettük magunknak!
2013. aug. 28. 18:51
16/18 anonim válasza:
14-es, én is azt mondtam, hogy ha bírják anyagilag. Én sem azt mondtam, hogy fontosabb látni járni, mint hogy enni kapjon. Viszont ha az anyagiak nem számítanak, akkor a karrierem miatt tuti nem mennék vissza...
2013. aug. 28. 20:16
17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ma kezdtem el gondolkodni majd a továbbiakon, hogy legyen! Köszi, hogy válaszoltatok! Nem vagyok bölcsi ellenes, nagylányom is járt, viszont ha a most 2 évesemet kellene beadni, a szívem szakadna meg, úgy érzeném. Már most félek, hogy jövőre oviba megy, komolyan, nem tudom, éreztetek már így? Arra gondolok, mi lesz vele, sírni fog-e, nem fogják-e bántani....Hülye vagyok, mi? Lányokkal kapcsolatosan arra gondolok, hogy ketten vannak, talán úgy könnyebb lesz nekik. Bár hogy akkor hogy gondolom.... Köszi mégegyszer...
2013. aug. 28. 21:01
18/18 anonim válasza:
Nem írtad, a nagyobbak mennyi idősek, de azt is vedd számításba, hogy te mennyire bírnád a gyerekek és a háztartás ellátását munka mellett. Ugyanakkor nem tudom, ikreknél hogy van, de normál esetben gyes mellett heti 30 órát lehet dolgozni. Ha az is elég lenne és megoldható a részmunkaidő akkor én azt választanám.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!