A kisgyerekes szülők miért nem akarnak dolgozni?
Itt nálunk a cégnél az a módi, hogy aki gyed-es, vagy gyes-en van, helyette nem alkalmaz a cég senkit.
23-an vagyunk az osztályon, ebből 5-en vannak otthon a kicsi gyerekkel, van olyan nő is, aki már a 4-et szüli zsinórban, és otthon akar maradni még 5 évig anyagági pénzen, mire jó ez?
Jól teszi aki megteheti én is fogok még egyet szülni és 3 babát nevelni , a cég pénzén!!
De ez egy óriási baromság bárki is irta elnézést én azért a pénzért megdolgoztam és azért kapom kapjuk hagy beszéljek a kismamák mellett mert azért évekkel ezelőtt megdolgoztunk!!!!És jár nekünk és elég szomoru hogy igy gondolkodnak emberek ahogy te kérdező!!
Szia!
Nekem 3 kisgyermekem van, és most várom a 4.-et. Melóról annyit, hogy az elsőt 18 évesen szültem, és olyan melóm van, hogy addigra félre tudtam tenni 1 millió forintot a kicsire. Pedig külön albérletben éltünk a párommal. Aztán 3 hónapos volt,mikor visszamentem dolgozni, és a szülés előtt 1 nappal jöttem el, majd mikor 3 hónapos lett, visszamentem. És ez minden gyereknél így volt. Most is melózom, pedig 2 hetem van szülésig.
Csakhogy az én melóhelyem kötetlen, a páromé is, és így vagy ő van a kicsikkel vagy én, és össze tudjuk hangolni.
De mi van azokkal, akiknek nincs segítség, és mondjuk reggel 6-tól este 6-ig melóznának. Ki vinné a gyerekeket oviba, suliba? Hiszen az ovik általában 7-től délután 4-fél 5 ig vannak nyitva.
Majd ha a cégek elgondolkoznak azon, hogy a kicsiknek külön ovit nyissanak, mint Amerikában a nagy multik, akkor megértem, hogy felteszed ezt a kérdést, de addig?
Pláne ha állásinterjún azt mondod, neked 1-2-3-4-5-6-stb gyermeked van, még talán kifelémenet el is felejtenek köszönni is.
Komolyan nem értem, hogy mi a kérdésed lényege :)
Most az a baj, hogy zsinórban vállalnak több gyereket az anyák? Vagy hogy egyáltalán vállalnak?
De hiszen neked is van, akkor igazán megérthetnéd! Tudod, nem mindenkinek olyan a munkaköre, hogy feltétlenül élvezi azt nap, mint nap, éveken keresztül végezni, így persze, hogy nem vágyik azonnal visszamenni. Ha meg több gyereket terveznek, akkor miért baj az, hogy egymás után vállalja őket?
Nekem 2 van és én sem mentem vissza dolgozni közöttük. Ill. mentem volna, de közbeszólt a sors, terhes lettem a kicsivel és így alakult, amit nem bántam meg egyáltalán, pedig így 5,5 évet voltam itthon egyhuzamban. A kicsi 2 éves korában kivettem a felhalmozódott szabijaimat, ami majdnem 3 hónap volt és azóta (1,5 éve) dolgozom folyamatosan.
Nem is értem, hogy anya létedre hogy tudsz a 3 év alatti gyerekes anyákra úgy tekinteni, hogy ők csak otthon ülnek...
Azért, mert ők foglalkozni is akarnak a gyerekükkel, nem csak megszülni, és bölcsibe adni. Ha megteheti nagyon jól teszi. Senki nem szólok le, akinek korán vissza kell mennie, nehogy félre értsetek, sajnos a szükség nagy úr.
Én itthon vagyok a gyerekeimmel, saját vállalkozásunkban annyit dolgozom, amennyit be tudok vállalni. És látom, hogy mennyire jó ez a gyermekeinknek. Sokat számít, ha van idejük felkészülni az ovira, és a saját tempójukban szokhatnak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!