A kisgyerekes szülők miért nem akarnak dolgozni?
Itt nálunk a cégnél az a módi, hogy aki gyed-es, vagy gyes-en van, helyette nem alkalmaz a cég senkit.
23-an vagyunk az osztályon, ebből 5-en vannak otthon a kicsi gyerekkel, van olyan nő is, aki már a 4-et szüli zsinórban, és otthon akar maradni még 5 évig anyagági pénzen, mire jó ez?
Tehát akkor te is otthon ültél 1 gyerekkel 2 évet.
Akkor miért ne ülhetne otthon más 2 gyerekkel 4 évet,3 gyerekkel 6 évet,vagy kicsit többet ha nem munkahelyről megy szülni?
Jó lehet otthon a családi légkör, ha valaki inkább dolgozni vágyik mint otthon lenni a kicsi gyerekével...
Persze az más, ha valakinek anyagi okokból muszáj vissza menni.
amúgy ne gondold,hogy hasznosabb tagja vagy a társadalomnak mint aki otthon "ül"(leírni is nevetséges).
Meg míg te gürizel,attól nem leszünk többen,de aki szül 3 gyereket,azzal már gyarapodik az ország!
És mi történik mikor a pici is óvis lesz??anyuka elmegy dolgozni...
csak nem értem miért fáj,ha valaki több gyereket vállal!
Én 5 évet dolgoztam, 2 évet voltam itthon. amíg itthon voltam, neveltem a gyerekemet ÉS pihentem, olvastam, újra lett időm a hobbimra, mivel hétközben mindent megcsináltam így a hétvége szabad volt.
A munkahelyemen beosztják az időmet, otthon csak a gyerekemhez kellett alkalmazkodni.
A munkámat nem mindig élvezem, a lányom minden nap örömforrás.
Én vállalom, hogy nem csak gyereknevelésből és házimunkából állt az a két év, de nem érzem magam élősködőnek. Bőven befizettem annyi járulékot (és még mennyit fogok!), amit visszakaptam gyed formájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!