Külföldön élő kisgyerekes szülők!?
Figyelt kérdés
Egy 3 éves kisfiunk és 9 hónapos kisfiunk van külföldre költözésen gondolkozunk de hová nem tudjuk és elég nehéz a megélhetés itt magyarországon és szeretnénk minél jobb megélhetést tanácstalanok vagyunk!!Hová tudna párom elhelyezkedni?én milyen munkát tudnék válalni a gyerekek mellett ?vagy hogy mik a tapasztalatok!2013. febr. 28. 10:45
1/5 anonim válasza:
Mi Ausztriában élünk. Ha beszélitek a nyelvet, akkor elég könnyű elhelyezkedni, ha van szakmája a párodnak, akkor főleg. Én takarítani járok, ha meg tudod oldani pár órára a gyerek(ek) őrzését, akkor ez a legjobb, nem kell perfekt nyelv, úgy osztod be az idődet, ahogy akarod, és egész jól lehet vele keresni. De azt tudnotok kell, hogy sehol nincs kolbászból a kerítés, a lelki része pedig nagyon nehéz. Ha nincs ismerős, barát, akivel össze tudtok járni(te főleg, mert 2 gyerek mellett tudom, hogy vágyik az ember arra, hogy kimozduljon), akkor eléggé be lehet gyöpösödni, ráadásul az ember távol van a barátoktól, rokonoktól. Nem akarlak lebeszélni, mert tudom, milyen itthon a helyzet, csak a tapasztalatokat írom le. Ha költözés mellett döntötök, akkor azt is el kell döntenetek, hogy haza akartok-e költözni valamikor, vagy ott akarjátok leélni az életeteket? Teljesen másképp kell hozzáállni mindkét verzióhoz. Remélem, tudtam segíteni, ha van kérdésed, szívesen válaszolok.
2/5 A kérdező kommentje:
persze gondoltam nincs kolbászból a kerítés te párod mit dolgozik kint?mióta éltek ott?érdekelne nektek volt előre biztos hely ott lakás munka?
2013. febr. 28. 11:14
3/5 anonim válasza:
Másfél éve vagyunk kint, a párom targoncázik és csomagol, a targoncás vizsgát kint csinálta meg. Egy ismerős ajánlott lakást, egyszer kimentünk megnézni, munka nem volt,mert csak akkor foglalkoznak veled, ha már van lakcímed, illetve ha valaki beprotezsál.
4/5 A kérdező kommentje:
írtam neked üzenetet
2013. febr. 28. 12:05
5/5 anonim válasza:
Mi 10 éve élünk angol nyelvterületen.Fiam is 9 hónapos.Itt kérik az angol nyelv használatát.Legalább középfokon.Bölcsi privát van csak,800-1500 euro havonta.3 éves kortól van iskolai előkészitő 4 éves korig ami ingyenes.4évesen mennek iskolába,az szintén ingyenes.Igaza van az elsőnek a lelki dolgokban,tehát nem részletezem.Baba-mama klubbok vannak,ismerkedni lehet babásokkal:)
Nagyon jól meg kell gondolni és tervezni,hogy merre mentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!