Akkor is jár tgyás, ha a szülést megelőző két éven belül megvannak a napok, amennyi kell, de nem összefüggően, vagy csak egyben érvényes?
2014. március elején fogok szülni, jelenleg van egy munkahelyem de csak pár napja kezdtem (ismerősömnél dolgozni, tudják a babát), előtte pedig 2012-ben egész évben folyamatos volt a munkaviszonyom.
de mivel csak nemrég találtam munkát (olyat, ami be is jelent), ezért jó pár hónap szakadás van a munkaviszonyok között.
Érdeklődtem ezzel kapcsolatban, gyed iránt, azt mondták, hogy nem lehet 30 napnál nagyobb megszakadás a munkaviszonyok között, különben nem jár a gyed.
ez a tgyás-ra is ugyanúgy igaz? Mert azt olvastam, hogy nem kell egybefüggőnek lennie a napoknak.
köszönöm szépen a segítséget!!!
nagyon örülök ennek, mert egyedül fogom nevelni és eddig úgy nézett ki hogy gyesből meg családiból, de így biztosan nem fog nélkülözni semmit! :))
Nekem azt mondtak az itteni hozzaszolok, hogy az a legfontosabb, hogy a szuleteskor legyen munkaviszonyom.
En most brutto 153000 forintra lettem vegul bejelentve, viszont azt mondtak hogy ha elmegyek tappenzre es nem lesz meg az e szerinti bruttom szerinti 180 munkanapom, akkoris a brutto 153ezer utan fogom kapni a penzt.
A legfontosabb hogy menj be az oepbe, ott mindent latnak a gepbe, es elmondjak hogy mit hogyan kene tenned, kiskapukon hogy lehet bejutni stb.
Viszont nekem ott azt mondtak hogy muszaj meglennie a 180 napomnak. Nem ertem en se, mindenesetre azon vagyok hogy meglegyen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!