Egyetem alatt mi jár?
Sziasztok!
22 éves vagyok. Jelenleg másodéves vagyok az egyetemen, van még legalább 2 évem. Idén ősszel férjhez megyek. Édesapám attól fél, hogy ha jön a baba, nem fogjuk tudni eltartani magunkat, ha csak a férjem keres, és abban sem biztos, hogy jár nekem gyes, ha egyetem alatt jön a baba, illetve, hogy a TB-m fizetve lesz-e...
Most úgy tudom, sok változás jött ezen a téren a törvényekben, el tudjátok nekem magyarázni, hogy milyen lehetőségek vannak, jár-e támogatás, és mennyi? Nagyon köszi a segítséget!
Ohh köszi!
Hát nagyon remélem, hogy ezek a tervek megvalósulnak...végre valami, ami tényleg segítene...!
De most havi 15-20 ezerrel lenne több a gyes nem hiszem, hogy olyan sokat jelentene.
Nem mondom, persze mindenkinek jó lenne ennyivel több pénz, de ha havi 15 ezren múlik a megélhetés akkor inkább először fejezd be a sulit dolgoz és csak utána szülj.
Köszi Kérdező,hogy feltetted a kérdést,én is ebben a cipőben járok...Még van 2 év az egyetemből,de egy nőgyógyászati betegségem miatt lehet nehezen jönne a baba,21 vagyok most,és szeretnénk próbálkozni majd lassan a kicsivel,mert mi van,ha csak nagyon soká jön össze..Viszont ha sikerül,akkor elég kevés,amit kapnék a baba után...Párom fizetése nem olyan rossz,de azért ez az 50 e.ft+családi bőven fedezné a kicsi szükségleteit azon felül,amit mi rakunk össze neki,meg hát őszintén szólva szerintem senkinek nem jön rosszul egy kis plusz,amit a baba biztonságára tud fordítani...
Ha valaki megtud valamit,én is csak annyit kérek,hogy leírná ide?:)
Ez a támogatás végre tényleg kicsit tényleg segíthetne a családoknak,remélem,hogy tényleg bevezetik...
Sok boldogságot nektek az őszi esküvőhöz:)
"A jelenlegi jogszabályok szerint ha egy egyetemista, vagy egyetemet éppen befejező nő gyermeket vállal, akkor, mivel nincs még elegendő munkaviszonya, csak a nettó 28 500 forintos GYES-t veheti igénybe. A tervek szerint ezen úgy változtatnának, hogy amennyiben valaki az egyetemi tanulmányai alatt vállal gyermeket, akkor a minimálbér után, ha az egyetem elvégzése után szül, akkor a diplomás minimálbér összegét figyelembe véve kaphat GYED-et, azaz 40-50 ezer forinttal magasabb összegre számíthat a család. "
Ezt találtam róla, de ennek bevezetésére szerintem nagyon kicsi az esély. Ez nem érint annyi embert, hogy jelentős szavazatot jelentene. Én még a 300 ezres anyaságira is több esélyt látok mint erre.
Én azt mondom, majd kiderül. Én a szocpol emelésének örülnék, az nagyon sokat segítene. Végül is ez volt az első, amit a kormány idén márciusban bejelentett, hogy visszahozza a régi szocpol rendszert, már áprilisra ígérte. Azóta is csend van körülötte. Úgy gondolom, hogy minden jövőre lesz, jövőre tudjuk meg, hogy mi fog megvalósulni, hiszen szerintem mindenre nem lesz pénze a kormánynak.
Ha rajtam múlna, én az egyetem alatti gyedet és a szocpol emelését vezetném be:)
Az anyasági támogatás növelésével én úgy gondolom, hogy egy bizonyos kisebbségi népcsoport növekedését idéznénk még jobban elő, akkor is, ha csak az első gyerekre járna.
Én vagyok,akivel egy cipőben jársz:)
Igaz csak albérletben,de 6 éve ismerem,és 2éve együtt lakunk.Van családi háza anyának,ahol csak hármanman lakunk (anya,tesóm,hétvégente hazajövünk én és a párom)3 nagy szobában,szóval jöhetnék ide ha nagyon akarnék,de nem annyira,egy szép albérlet is tökéletesen megfelel,végülis majdnem mindegy,hogy a bankhitelt vagy az albérletet fizetem a mai körülmények közt..Nektek van saját lakás?:)
Esküvőt is terveztünk mi is,de lagzival nagyon drága,a nagyon szűk családi körösből meg botrány lenne:D..Ezért még kérdéses,hogy mi lesz,lehet először csak szűk körös polgári,aztán ha jobban kijövünk,akkor nagyobb templomi és lagzi:)
Mi épp havi 155 ből élünk,kb 40 marad,ha befizetünk mindent,és megfőzök a hónapra..Ezért is jó lenne a plusz,ami itt a kérdés,hogy lesz-e..de már mi is nagyon vágyunk a babára.Párom "már"29,tehát nem tini.Én úgy vagyok vele,hogy mire végzek az egyetemmel,már egész nagy baba lesz,és úgy mehetek munkába,hogy nem onnan fogok kiesni ,hanem már fiatalon,még sok türelemmel neki állni:)
De nekünk se néznék jó szemmel,mert hogy mi lesz,ha a párom elveszti a munkahelyét..De úgy gondolom,hogy ez 40 évesen is bekövetkezhet,ilyen alapon soha ne szüljek...
18-as vagyok.Én védőnő leszek,ahol pont hülyén néznek rám,hogy mért osztom az észt,hogyha nincs is gyerekem:))Szóval mondhatni nálam előny,mert tapasztalatot is szerzek:) (okj-s gyógymasszőr attól nekem is van mellette,mert abból már most tudok profitálni)
Párom fizetése remélhetőleg most lesz 250.körül,ha megemelik végre,de erre nem apellálok..Az életben bármikor történhet bármi:)
De köszi hogy felhívtad rá a figyelmem,jogos a gondolat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!