Továbbra is a munkáltatóm fizeti a gyedet?
Figyelt kérdés
Történet:
2011. december közepétől 2012. júliusig táppénzen voltam. Júliusban megszületett az első gyermekünk, aki után 6 hónapig tgyást kaptam (2013. januárjáig). 2013 januárjától gyeden vagyok, viszont jelenleg 14 hetes terhes vagyok. Januárra vagyok kiírva. Szóval gyedből gyedbe szülök, mivel az első gyerekre 2014. júliusig kapnám. de mivel jön januárban a kistesó így visszamegyek tgyásra?
És az mennyi lesz, ha az elsővel 34-35 ezret kaptam.
És a gyed mennyi lesz, ha most 51-52 ezret kapok?
Továbbra is a munkáltatóm fizet, vagy az öregségi nyugdíj vmi 70%-át kapnám?
2013. júl. 17. 13:17
1/3 anonim válasza:
A munkáltatód csak akkor fizeti, ha tb kifizetőhely, egyébként az OEP fizeti most is, és majd a második után is. A tgyásod a szerződés szerinti béred 70%-a lesz, és a gyed alapja is ez lesz. Az nem egészen világos, hogy lehetett ilyen kevés a tgyás, tekintettel arra, hogy a tgyás és a gyed alapja a táppénz miatt ugyanannyi kellett legyen.
2/3 A kérdező kommentje:
mert megszakított munkaviszonyom volt szülés előtt. az egyik munkahelyen 4 órában a mostaninál pedig 8 órában vok bejelentve
2013. júl. 17. 14:46
3/3 anonim válasza:
A munkáltató sosem fizeti, az állam fizeti csak ha a munkáltató Kifizetőhely akkor ők utalják, ellenkező esetben az OEP.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!