Visszavesz-e így a munkáltatóm?
Bizony, kirúghatják! Én is így jártam...
Sztem beszélj a főnököddel, puhatolózz a kollégáknál, hogy mi várható. Lehet, hogy tárt karokkal várnak és örülnek, ha 6 órába visszamész.
De ha úgy látod, forró a talaj, akkor gondold át!
Bár, ha kirúnak, még mindig visszamehetsz GYES-re és kereshetsz állást. De ne nagyon reménykedj, engem hónapok óta vissza sem hív senki...
Ikergyerekeknél szintén időkorlátozás nélkül dolgozhat az édesanya, vagy az a személy, aki igényli a GYES-t, de ha meghaladja a 30 órát, csak egy gyerek után jogosult a segélyre.
Inkább kapj egy gyest 8 órás munka mellett, mint kirúgjanak.
Köteles visszavenni ha megszakítod a fizetés nélküli szabadságodat, de a gyermek(ek) 3 éves kora után nem köteles részmunkaidőt ( ami amúgy is csak 4 órásra vonatkozóan kötelező) biztosítani.
A fizetés nélküli szabadság megszüntetését követően ( még ha a GYES-t továbbra kapod is) továbbá azonnal megszűnik a felmondási védelem, azaz a munkáltató felmondhat neked, de ezt csak alapos indokkal, a törvényben meghatározott esetekben teheti meg ( mint tudjuk, ilyen indokot mindig lehet találni, ha valaki nagyon akar:( ( Mt. 64§)
Azt is teheted, hogy a GYES mellett másik cégnél vállalsz egy számodra megfelelő időbeosztással járó kvázi másodállást ( ha ezt jobban össze tudod egyeztetni az ovival). Ilyenkor célszerű az "elsőszámú" munkáltatót tájékoztatni ( de nem kell az engedélyére várni). Persze lehetőleg ne konkurens céghez menj, mert azt nem venné a céged jó néven:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!