Mi jár nekem és milyen jogaim vannak? A munkáltatóm nem vesz vissza!
2005 szeptemberétől 2009 szeptemberéig (akkor mentem el táppénzre veszélyeztetett terhesként) dolgoztam az adott cégnél 6 órás munkaviszonyban bejelentve.
Március végén jár le a gyes-em, és ma közölte a munkáltatóm, hogy nem kíván tovább foglalkoztatni.
Jár e nekem esetleg valami pénzbeli juttatás a szabadságaim, vagy bármi után?
Borzasztóan nem értek ehhez, úgyhogy aki egy picit okosabb nálam legyen kedves segíteni.
Köszönöm
Megteheti.
Neked jár a felhalmozott szabadságod, a végkielégítés, 30 nap felmondási idő, aminek a felében fel kell mentsen a munkavégzés alól.
Köszönöm!
Nem is a döntés miatt hőbörgök. Kicsit rosszul fogalmaztam. Sokat segítettek nekem az ottlétem alatt, és nyilván nem is szállnék szembe a vezetői döntéssel.
Icipici családi cégről beszélünk, helyettem nem is lett új alkalmazott, a válság miatt haldoklik a cég. Nem személyes okokból nem vesznek vissza, pusztán csak nincs mit csinálnom.
Csak gondoltam megkérdem, hogy valami kis pénzre számíthatok e tőlük, vagy nem.
"No de nekem nincs meg a 8 évem"
Lehet fáradt vagyok de 2013-2005 az 8.
Közös megegyezést ne írj alá, semmilyen körülmények között.
Jelezd írásban, hogy mikortól szeretnél visszamenni dolgozni.
Ha nem vesz vissza: munkaügyi bíróság.
Ha visszavesz, de rögtön felmond, és nem értesz egyet az indoklással: munkaügyi bíróság.
Vannak ingyenes jogsegély szolgálatok, esetleg érdemes segítséget kérni tőlük.
Az utolsó jól írta!
Igen, írtad, hogy kicsi cég, meg haldoklik, meg miegyéb, dehát sajnos az ember pénzből él... úgyhogy ami törvényileg jár, az jár. Nálad, mivel 6 órában dolgoztál, és majdnem 8 év a munkaviszonyod, akkor kb 3 havi bér+szabadságmegváltás+felmondási idő fog járni, amit ha ő mond fel, ki kell fizetnie. Innentől ha jó fej vagy, nem mész munkaügyi bíróságra, hanem megelégszel az általa kifizetett összeggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!