Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hallottátok az új Tgyás,...

Hallottátok az új Tgyás, Gyed, Gyes változásokat? Fel tudnék robbanni! Mit képzelnek ezek a naplopó törvényhozók? Ez a családtámogatás?

Figyelt kérdés
Konkrétan, ha megváltoztatod a munkahelyedet szülés előtt, akkor az új helyen eltöltött biztosítási jogviszony időtartamát és az ott elért fizetésedet veszik az ellátás alapjául! Hiába volt az előző helyen több éves munkaviszonyom magas fizetéssel. Most majd az alig féléves munkaviszonyom alacsony fizetését veszik az ellátásom alapjául. Mocskos banda... undorító
2013. júl. 11. 12:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Igen, december elejére várom a babámat. Személyesen is bementem az OEP-hez, mert nekem ez az

új szabályozás több millió forintot vett volna ki a zsebemből. Szerencsére ott elmondták, ugyanazt, amit az fentebb linkeltek be. Csak azt nem értem, hogy ezt miért nem tudja minden ügyintéző? Enélkül is szar szabályozásnak gondolom, de így még a vér is megfagyott bennem. 2 ügyintéző sem tudott erről, pedig 4 nap múlva alkalmazniuk kell a jogszabályt. A 3. ügyintéző volt csak képben....

2013. júl. 11. 19:51
 12/15 A kérdező kommentje:
Így az átmeneti szabályok még megmentenek, de a későbbiekben, ha épp úgy alakul, hogy munkahelyet váltok, és pl. 3 hónapja dolgozom az adott helyen, akkor majd az lesz az ellátás alapja és nem az előtte ledolgozott egy-két év..... Ez igazságtalan. A Tgyás-t, Gyedet a ledolgozott munkám és megfizetett tb után kellene számolni, ugyanúgy, mint aki olyan szerencsés, hogy egy munkahelyen lehúzhatta az évet. Miért van különbség kettőnk között? Mi alapján különböztetnek meg engem? Rosszabb vagyok, büntetést érdemlek?
2013. júl. 11. 19:56
 13/15 anonim ***** válasza:

Ide tartozik, de nem szorosan:

Ha netto 100e ft a fizetésem, akkor mekkora összeg illet meg a 2 kihagyott év közben?

2013. júl. 11. 23:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Azért vannak átmeneti szabályok, hogy rosszabbul senki ne járjon. Tehát aki már terhes, érinti a változás, annak mindkét módon kiszámoljuk az ellátását, és az előnyösebb lesz folyósítva számára.

Aki pedig ezután vállal gyermeket, az már az új szabály tudatában teszi, tehát semmiféle hátrány nem éri.

Az, hogy valaki rosszabbul fizető munkahelyre vált, az az ő dolga, de gyerekvállalás előtt nem tuodom, mennyire gondolta végig.

2013. júl. 12. 13:38
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyébként meg azt kell mondanom, köszönjék a dolgozók saját maguknak ezt a változást. Nekem volt olyan kismamám, aminek egyszerűen nem tudtunk táppénzt számolni, mert elhagyta a korábbi munkahelyén kapott igazolást a keresetéről...

Hát most majd nem kell érte könyörögni.

2013. júl. 12. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!