Hallottátok az új Tgyás, Gyed, Gyes változásokat? Fel tudnék robbanni! Mit képzelnek ezek a naplopó törvényhozók? Ez a családtámogatás?
Igen, december elejére várom a babámat. Személyesen is bementem az OEP-hez, mert nekem ez az
új szabályozás több millió forintot vett volna ki a zsebemből. Szerencsére ott elmondták, ugyanazt, amit az fentebb linkeltek be. Csak azt nem értem, hogy ezt miért nem tudja minden ügyintéző? Enélkül is szar szabályozásnak gondolom, de így még a vér is megfagyott bennem. 2 ügyintéző sem tudott erről, pedig 4 nap múlva alkalmazniuk kell a jogszabályt. A 3. ügyintéző volt csak képben....
Ide tartozik, de nem szorosan:
Ha netto 100e ft a fizetésem, akkor mekkora összeg illet meg a 2 kihagyott év közben?
Azért vannak átmeneti szabályok, hogy rosszabbul senki ne járjon. Tehát aki már terhes, érinti a változás, annak mindkét módon kiszámoljuk az ellátását, és az előnyösebb lesz folyósítva számára.
Aki pedig ezután vállal gyermeket, az már az új szabály tudatában teszi, tehát semmiféle hátrány nem éri.
Az, hogy valaki rosszabbul fizető munkahelyre vált, az az ő dolga, de gyerekvállalás előtt nem tuodom, mennyire gondolta végig.
Egyébként meg azt kell mondanom, köszönjék a dolgozók saját maguknak ezt a változást. Nekem volt olyan kismamám, aminek egyszerűen nem tudtunk táppénzt számolni, mert elhagyta a korábbi munkahelyén kapott igazolást a keresetéről...
Hát most majd nem kell érte könyörögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!