Gyás számolása hogyan történik?
Figyelt kérdés
A bruttó-nettó részbe is belezavarodtam kissé, illetve az a kérdés, hogy ha évente kétszer jutalom címen plusz egy-egy havi fizetést adtak, akkor mi alapján számolódik a TGYÁS?
Egyéb juttatások (cafeteria, pénztári hozzájárulások) beleszámítanak, vagy az már nem?
2013. jún. 15. 21:51
1/8 anonim válasza:
előző naptári év bruttójából számolnak. nem rendszeres jövedelemből csak azt veszik figyelembe, ami tavaly lett kifizetve. Ha januárban kapsz fizetést decemberre, az még beleszámít, de ha akkor kaptad a jutalmat is, az nem. Rendszeresből azt kell figyelembe venni, amit a számítási idöszakra fitettek ki, nem rendszeresnél pedig amit abban az időszakban. Cafeteria, pénztari hozz.j. nem vehető figyelembe.
2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! A bruttó átlagkeresetem és a nettó TGYÁS hogy viszonyul egymáshoz összegszerűen?
Vagy nagyjából a nettó fizetésem összegére számíthatok?
2013. jún. 15. 22:24
3/8 anonim válasza:
bruttó átlagkereseted 70%-ából számítják,melyből csak szja-t vonnak tgyás esetén.
tehát bruttó bér/12*0,7*0,84
4/8 anonim válasza:
a bérezett napjaid számával elosztjuk a bruttó béred (vannak ún osztószám-csökkentő napok, mint pl a táppénz, amit számításnál nem veszünk figyelembe)), ez lesz a napi alapod, ennek 70%-a a tgyás napi alapja.
5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, főleg a számítási képletet!
2013. jún. 16. 08:17
6/8 anonim válasza:
ez engem is érdekel,bocsi,h belekiváncsiskodom...
ha pl csak szeptemberig tudok dolgozni,de jövőre szülök akkor hogy van az átlagolás? teljesen belezavarodtam :S köszi
7/8 anonim válasza:
kedves utolsó, ha szeptembertől táppénzen vagy, akkor az előtte levő kereseted vesszük figyelembe. Januártól szeptemberig van 180 bérezett napod, az elért kereseted lesz elosztva a munkábsn töltött idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!