Segítene valaki tisztázni ezeket?
persze, ha meg tudod oldani, célszerű, több ellátást kapsz.
Mióta van a 4 órás állásod??? Mert azért ez napokon múlhat, mi alapján számolnak. Ha jövőre szülsz, az idei béred alapján, de csak ha van 180 napi béred. Legkésőbb július 5-én kell a másik cégnél is bejelentkezned, ha az idei alapján akarsz onnan is ellátást kapni (akkor lesz hátra még 180 nap az idei évből).
Ha idén nem lesz meg 180 napod ott, akkor a szülés napjától visszafelé kell számolni a 180 napot (de a tp napjai nem számítanak bele, erre figyelj!)
Tgyás és gyed megillet, ha a szüléskor illetve az igényléskor is biztosított vagy!
Ha jövőre szülsz, akkor a 2013-as napi bruttó átlagbéredből számolják a tgyás összegét, ha lesz 180 bérezett nap, de gondolom meglesz, mert már június vége van:) Gondolom idén még azért dolgozol. Ha nem lesz meg a 180 bérezett nap és a szülés napjától visszafele sem lesz meg, akkor a tényleges jövedelem lesz az alap, ennek hiányában a szerződés szerinti bér.
De mivel nem tudni mikor szülsz, ezért nehéz pontosan bármit is mondani. Mert ha 2014 szeptemberében szülnél, akkor a tgyást még a 2013-as béredből számolják, a gyedet viszont már a 2014-es béredből számolnak. Tehát nálad még nagyon sok a "ha" és időközben a jogszabályok is változhatnak. Bejelentheted magad másik munkahelyre is, több pénzt kaphatsz, végül is bruttó 57 ezerre lehet több lenne a gyes, mint a gyed, vagy közel azonos összeg.
Jó véletlen elírtam, nem tudom miért kell bunkónak lenne. Mivel a Kérdező még nem terhes, gondolom dolgozni fog június végéig, az agyam már előre járt, azért írtam el. Egyébként nem zavar, nem neked kell érteni:)Sőt merem feltételezni, hogy tovább is dolgozni fog, mint június vége, ha szeretne tgyást és gyedet kapni:) Így Kérdező, ne aggódj, ha fennáll a biztosításod, kapsz tgyás és gyedet is. Csak nem mindegy, mit mikor igényelsz és meglesz-e a 180 bérezett nap. De ha jövőre szülsz, akkor a 2013-as béred napi bruttó átlagát veszik és ha máshova is be leszel jelentve, akkor azt is beleszámolják majd. De ha esetleg tényleg jövőre úgy szülnél, hogy a gyed igénylés viszont átesne 2015-re és nem tudnának 2014-ben 180 bérezett napot összeszedni és a szülés napjától visszafele sem jönne össze esetleg, mert táppénzen voltál, akkor életbe lép a kedvezményszabály, miszerint a gyed alapja az előző ellátás alapja lesz, vagy a tgyásod alapja lesz a gyed alapja is. Amúgy mindenképp úgy jársz jobban, ha magasabb bruttóval be tudnak jelenteni valahova:)
Ja és kedves első, ne zavarjon, hogy kiegészítettem, a te nem teljesen pontos, bár jó válaszodat. Csak 1-2 apróságot lefelejtettél:))
Akkor beszélgessünk arról, amit te írtál, hogy a biztosítás alatt kell szülnie.
Tgyáshoz nem.
És keveset írtam, te meg rosszat.
Én ebből élek, te meg olvastad valahol.
Úristen, te szegény nagyon f..sz hiányod van.
Nem egészen van úgy hogy a tgyáshoz nem kell munkaviszony. Mert, ha konkrétan megszűnik jövő februárban a munkaviszonya, nem lesz jogosult álláskeresési segélyre már, mikor mondjuk szül, ami nem március lenne, hanem már szeptember, vagy augusztus, vagy tök mindegy, mert több mint 42 napja megszűnt a biztosítása, akkor nem kap tgyást, ha nincs munkája és álláskeresési segélye sincs. Ja és persze baleseti táppénzt sem kap. Tehát, már megint pontatlan választ adtál. Őszintén sajnálom azokat, akiknek te számolod a bérét, vagy, ja neked már egy program kiszámolja, csak pötyögnöd kell. Na, ezért hiányos a válaszod mindig, mert csak egy gyors OKJ-d van gondolom, stílusodon is látszik, hogy zavar, hogy valaki pontosabb választ adott, mint te, van egy kis zavar az agyadban, de sebaj. Lehet orvosolni, fogyj le, keress egy pasit, legyél boldog és ne a másikat piszkáld, mert neked valami bajod van.
Kérdező, nem adtam rossz választ, 10 éve dolgozom a TB és az adózási rendszer világában, ami mellé közgazdasági diploma társul. Szóval azzal a válaszolóval, aki kötözködik ne foglalkozz, csupán egoista, zavarja, hogy egy kérdésre nem csak ő adhat választ, ez egy betegség kezeltetnie kellene. Munkatársait már most sajnálom!
74%, te tényleg ebből élsz??? :O Ezzel én azért a helyedben nem dicsekednék, már megbocsáss...
Kérdező, a 76%-os válaszoló szépen leírta, mi a helyzet, a 74% sajnos elég sok butaságot írt: példának okáért a magasabb összegű béredet nem csak akkor veszik figyelembe, ha volt 180 napnyi magasabb béred... Az ellátások alapját úgy számolják, hogy megnézik, volt-e az igénylést megelőző évben 180 bérezett napod. Ha volt, akkor az ÖSSZES bért osztják az ÖSSZES bérezett nap számával (tehát ha 180 napod volt, akkor annyival, de ha te kerestél 2,5 milliót egy évben, és volt 312 bérezett napod, akkor a naptári napi átlagbéred 2,5 millió/312nap). Ha te 132 napig 100Ft-ot kerestél, 112 napig meg 150Ft-ot, akkor neked az átlagbéred 250Ft/244nap.
Ha bejelenteted magad máshová is, akkor annyival több pénzt fogsz kapni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!