Gyes? Aki ért hozzá segítsen!
Augusztusban lejár a Gyedem, a munkáltatóm kifizetőhely, ezért a Gyest is rajtuk keresztül kell intéznem vagy csak simán a MÁK-nak postázzam az igénylőt?
A szabikat ki kell vennem Gyes előtt?
A munkahelyemre biztos,hogy nem mehetek vissza dolgozni,mivel egy tőlünk 40km-re lévő városba költöztek és nem fizetik ki az útiköltséget.
Gondolom leszámolnom csak a Gyes letelte után kell?!
Augusztusban lejár a Gyedem, a munkáltatóm kifizetőhely, ezért a Gyest is rajtuk keresztül kell intéznem vagy csak simán a MÁK-nak postázzam az igénylőt?
A munkahelyednek postazd.
A szabikat ki kell vennem Gyes előtt?
Nem.
A munkahelyemre biztos,hogy nem mehetek vissza dolgozni,mivel egy tőlünk 40km-re lévő városba költöztek és nem fizetik ki az útiköltséget.
Gondolom leszámolnom csak a Gyes letelte után kell?!
Igen. A GYES lejar, utana kiveszed a szabikat es azutan felmondasz -ugy, hogy a szabid fedezze a felmondasi idot es akkor nem kell egyaltalan bejarnod dolgozni
Gyest MÁK-nál kell intézni.
Szabikat majd a kicsi 3 éves kora után vedd ki, és akkor el is tudsz velük számolni. Vagy kiveszed és utána mondanak fel, vagy kifizetik a szabikat is.
Gyest neked kell intézni a MÁK-nál. Érdemes a gyed lejárta előtt 1 hónappal beadni az igénylést!
Nem kötelező kivenned most a szabikat, a gyes lejárta után is kiveheted. Kiveheted a szabikat is, de ha 8 órában dolgoztál szülés előtt, akkor csak a szabi lejárta után igényelheted meg a gyest. Szóval én még bent hagynám a szabikat.
Amíg gyesen vagy nem kell leszámolnod, nem is rúghatnak ki.
Ja, a gyest mindenképp neked kell a MÁK-nál igényelni, akkor is, ha a munkáltató TB kifizetőhely.
Ja, hát nekem nem intézi munkáltató, ahogy a családi pótlékot sem. Most május végén jár le a gyedem, küldtek is papírt, hogy lejár a gyedem, illetve küldtek egy papírt, amit vissza kell nekik küldjek, ha nem megyek vissza dolgozni, hanem maradok gyesen, de az nem a gyes igénylőpapír. Arra azt mondták, hogy bizony be kell menjek a MÁK-hoz nekem megigényelni, ahogy a családi pótlékot is, hiszen TB kifizetőhely, a MÁK-ban intézendő dolgokhoz már semmi közük. Csak azokat intézik el, amiket az OEP-nél kellene.
Kérdező, szerintem kérdezz rá a munkahelyeden, az a legbiztosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!