Tgyás, gyed feltétele a folyamatos munkaviszony?
de, számít, ha 31 napos a hónap...
max 30 napra szakadhat meg a biztosítási jogviszonyod, 31 napnál már elvesztetted az előtte levő időt, de csak számítás, és nem jogosultság szempontjából. Tehát az előtte való kereseted nem veszik figyelembe.
Ha a két munka között állsákersésit kapsz, nem szűnik meg a jogviszonod.
a tgyás feltétele 2 éven belül365 nap, ez meg lesz. Biztosítás fennállása alatt kell szülnöd, ez is meglesz, az új munkahellyel.
Számítás: ha a szülést megelőző évben van 180 bérezett napod, akkor az lesz a számítási időszak. Ha munkahely-álláskeresési-másik munkahely, akkor az egész éves keresetet figyelembe veszik. Ha bárhol megszakad 30 napnál többre, akkor csak az után levő idő bérét.
Ha mondjuk augusztusban váltasz, előtte megszűnik 31 napra, akkor nem a tavalyi béred alapján, hanem a szülést megelőző 180 napot veszik alapul. (mert aug és dec 31 között nem lesz meg 180nap)
Ha tp-re mész szülés előtt, akkor azok a napok nem fognak beleszámítani, tehát szépen lépegetnek visszafelé 180 napot. :)
Többször átolvastam, amit írtatok, és kezdem kapiskálni...:)
Nagy valószínűséggel nekem ugyanolyan alapbérem lesz, mint a mostani munkahelyemen(kis eltérés lefelé vagy felfelé lehet). Akkor nem is számít??? Mert ugye azt írtátok, hogy jogosultság szempontjából nem számít, csak a számítás miatt...Ha sikerül úgy intéznem, hogy ne legyen 30napnál hosszabb a megszakítás, akkor meg egyáltalán nem is fontos???
Ha mégis több lesz 30napnál a megszakítás, és jövőre szülök, és a így ugye a megszakítás után nem lesz meg a 180napom előző évben akkor a megszakítás utáni béremmel számolnak, ha jól értettem és a táppénz nem számít bele...De a Gyedre meddig leszek jogosult? Mert itt is olvastam valamit, hogy akinek csak 365napja van meg akkor annyi időre jogosult és ha több akkor annyi nappal tovább...Lehet hülyeségeket kérdezek, de nem vagyok otthon ebben a témában és nem akarok pórul járni. Köszönöm a sok hasznos infót!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!