Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 5 honap munkaviszony utan el...

Kalapacs Patricia kérdése:

5 honap munkaviszony utan el mehetek 1 honapos terhesen tappenzre?

Figyelt kérdés

A kerdeseim ezek lennenek:

Elmehetek -e mar most tappenzre?

Ha igen milyen juttatasokat kaphatok meg szules utan? Kaphatom-e a tgyast illetve gyedet?

A fonokom kijelentette hogy ezentul ki kell fizzessem neki a TBmet mibden honapban,kulonben eltanacsol...

Borzaszto tanacstalan vagyok..

2013. ápr. 29. 11:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

Ha most elmész táppénzre, kapni fogsz GYED-et, de minimális lesz, talán még a gyesnél is kevesebb.

Nem küldhet el terhesen, mert védenek a jogaid.

Viszont kérhetsz állapotodnak megfelelő munkakört, és azt köteles biztosítani!!!

2013. ápr. 29. 12:22
 12/18 anonim ***** válasza:
55%

5 hónap munkaviszony után nem jár 8 hónap táppénz, csak 5.

Tehát ha most elmész táppénzre, az a terhességed 6. hónapjáig jár majd. Onnantól munkanélküli, HA jogosult vagy rá.

Előtte dolgoztál valahol?

2013. ápr. 29. 12:23
 13/18 anonim ***** válasza:
6%
Előző vagyok azt nem tudtam,h táppénz csak 5 hónapig jár. Akkor még ki kéne húznod 2 hónapig és utána táppénz.
2013. ápr. 29. 12:24
 14/18 anonim ***** válasza:

ki mondta ezt a hülyeséget?

Ha 5 hónapja dolgozik, akkor az minimum 5*30 v 31 nap, legalább 150 nap , táppénznél viszont csak a munkanapokat számítjak....

egy hónapban 20v 21 munkanap van, ez majd 8 hónap, és szülés előtt 28 nappal Tgyásra is elmehet, pont most volt ugyan így egy alkalmazottunk.

2013. ápr. 29. 12:25
 15/18 A kérdező kommentje:

Az igaz hogy tappenzre hatarozatlan idore csak 1 ev utan mehetek.. Viszont ha egy even belul szeretnek elmenni akkor csak annyi idore mehetek amilyen hosszuba munkaviszonyom.

Ugy erzem igy probal befolyasolni. 6 oraban jelentett be es 11 oraban dolgozok.. Es megis ezt varja el tolem...

2013. ápr. 29. 12:26
 16/18 A kérdező kommentje:
Par honapot meg kihuzok. Konnyeb munkat nem fog adni... Ez biztos.. Maradok meg 2-3 honapot es aztan megyek tappenzre.. Addog keresek valami bedolgozoi munkat jovedelemkiegeszitesnek. Es remekem utana jo hireket kapok. :)
2013. ápr. 29. 12:34
 17/18 anonim ***** válasza:
29%
Nem igazán értem, hogy neked mi lenne a jó megoldás? Mit szeretnél?
2013. ápr. 29. 12:56
 18/18 A kérdező kommentje:
Ezert fordultam segitseghez. Hogy olvashassak velemenyeket. Es lassam ki mit tenne, hogy tudjam en is mi lehetne a legjobb megoldas.
2013. ápr. 29. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!