Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mi az a méltányossági alapú...

Mi az a méltányossági alapú gyed? Ki igényelheti, mik a feltételek?

Figyelt kérdés

2013. jan. 9. 19:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

méltányosságiakat tavaly eltörölték, úgy tudom a gyed is közte van.

passzív gyed van most, azt az kaphat akinek gyed alatt megszűnik a munkahelye, nem kell igényelni, ugyanúgy folyósítják tovább.

ha nincs meg a munkaviszony vagy születéskor nem vagy biztosított akkor nem jár a gyed.

de írd le konkrétan mi a gondod, itt nagyon osk anyuka van aki keni vágja ezeket, biztos nagyon hasznos tanácsot fogsz kapni :)

2013. jan. 9. 20:26
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem törölték el a méltányossági gyedet.

Az kérhet gyedet méltányosságból, akinek a szülésig nincsen meg a 365 nap jogviszonya. Feltétele, hogy munkaviszonyban állj. Ha nincs 365 napod, és még jogviszonyod sem, akkor nem vagy jogosult méltányossági gyedre.

2013. jan. 10. 10:02
 3/12 A kérdező kommentje:
3 éve dolgoztam ugyan,de utána sok ideig nem volt munkám és most,hogy újra dolgozom,lehet,hogy megszűnik a munkaviszonyom,de kb 10-15 nap hiányzik majd,hogy meglegyen az egy évem,amíg biztosított voltam az elmúlt 2 évben. Olvastam valahol a méltányossági gyedről,hogy elvileg azok igényelhetik,akiknek pár napja hiányozna csak és önhibáján kívül szűnt meg a munkaviszonya.
2013. jan. 11. 18:05
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem. A törvény egyértelmű - csak olyan biztosított kaphat, akinek nincs meg a szükséges ideje. Ha önhibádon kívül színt meg a munkaviszonyod, akkor kaphatsz segélyt.
2013. jan. 11. 19:04
 5/12 A kérdező kommentje:
Milyen segélyt?
2013. jan. 11. 22:54
 6/12 anonim ***** válasza:

(5) Az egészségbiztosító méltányosságból a biztosítottat és a kizárólag egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyt indokolt esetben segélyben részesítheti.

Ez áll a törvényben, de én még nem találkoztam ilyennel. Ettől még felteszem, lehet kérni. Érdemes lenne megkérdezni egy OEP-ben.

2013. jan. 11. 23:08
 7/12 vaszily katalin ***** válasza:
47%
munkád ha megszünik 3 napon belül meny el a nögyögyászhoz,hogy vegyen fel veszéjeztetet terhesnek mert megszünt a munkahejed,én igy mentem el gyes gyed 9 ével ezelöt,és akkor 1 és fél év kellet hogy ezt megkapd.igy a fizi alapján kaptam ezeket,gyes,gyed ,gyás, ha van ki ezekröl még tájékoztat,én egy kisebségit kérdeztem meg .meg sok kedveség is kellet,a szociál osztájon azthiszem ott intézték,de vigyáz mert mindig lesz papir amit ha nem viszel be kérnifogják,a porgármesteri hivatal azt hiszem,utalag is tudsz bevini a papirt.vigyáz ne huzák el a papirintézést mert lemaradhatsz dolgokrol.sok sikert s kitartást hozzá
2013. jan. 15. 15:01
 8/12 anonim ***** válasza:

Utolsónak: azért 9 év alatt igen sokat változott a szabályozás.

1. ha megszűnik a munkaviszonya, akkor nem tudja kiíratni magát, ugyanis .

1. a passzív táppénz 2 éve eltörlésre került

2. a táppénz önmagában már nem biztosít védettséget a felmondással szemben.

Régen ezt meg lehetett csinálni, ugyanis ha 3 napon belül táppénzre került valaki, akkor nem volt érvényes a felmondása. Ezzel ma már nem lehet játszani.

Sem a gyed, sem a gyás nem olyan egyszerű már mint régen, 2 és fél éve elég komoly változtatások voltak, így az általad tanácsoltak egyrészt kivitelezhetetlenek, másrészt biztosan nem vezetnek eredményre.

2013. jan. 15. 15:11
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi segítséget :)
2013. jan. 16. 20:55
 10/12 anonim válasza:

segítséget szeretnék érni én is! Nekem megvan a 365 napom! 6 hetes terhesen közös megegyezéssel távoztam a munkahelyemről! ( nem tudtam,hogy terhes vagyok),,, És a szülés pillanatában nem voltam biztosítva 28 nappal kicsusztam abból, hogy kapjak Gyede-et! De azt mondták próbáljam meg így méltányossági alapon kérelmezni!

Kérdésem hogy van-e erre még lehetőségem?

2013. jún. 15. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!