Mi az a méltányossági alapú gyed? Ki igényelheti, mik a feltételek?
méltányosságiakat tavaly eltörölték, úgy tudom a gyed is közte van.
passzív gyed van most, azt az kaphat akinek gyed alatt megszűnik a munkahelye, nem kell igényelni, ugyanúgy folyósítják tovább.
ha nincs meg a munkaviszony vagy születéskor nem vagy biztosított akkor nem jár a gyed.
de írd le konkrétan mi a gondod, itt nagyon osk anyuka van aki keni vágja ezeket, biztos nagyon hasznos tanácsot fogsz kapni :)
Nem törölték el a méltányossági gyedet.
Az kérhet gyedet méltányosságból, akinek a szülésig nincsen meg a 365 nap jogviszonya. Feltétele, hogy munkaviszonyban állj. Ha nincs 365 napod, és még jogviszonyod sem, akkor nem vagy jogosult méltányossági gyedre.
(5) Az egészségbiztosító méltányosságból a biztosítottat és a kizárólag egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyt indokolt esetben segélyben részesítheti.
Ez áll a törvényben, de én még nem találkoztam ilyennel. Ettől még felteszem, lehet kérni. Érdemes lenne megkérdezni egy OEP-ben.
Utolsónak: azért 9 év alatt igen sokat változott a szabályozás.
1. ha megszűnik a munkaviszonya, akkor nem tudja kiíratni magát, ugyanis .
1. a passzív táppénz 2 éve eltörlésre került
2. a táppénz önmagában már nem biztosít védettséget a felmondással szemben.
Régen ezt meg lehetett csinálni, ugyanis ha 3 napon belül táppénzre került valaki, akkor nem volt érvényes a felmondása. Ezzel ma már nem lehet játszani.
Sem a gyed, sem a gyás nem olyan egyszerű már mint régen, 2 és fél éve elég komoly változtatások voltak, így az általad tanácsoltak egyrészt kivitelezhetetlenek, másrészt biztosan nem vezetnek eredményre.
segítséget szeretnék érni én is! Nekem megvan a 365 napom! 6 hetes terhesen közös megegyezéssel távoztam a munkahelyemről! ( nem tudtam,hogy terhes vagyok),,, És a szülés pillanatában nem voltam biztosítva 28 nappal kicsusztam abból, hogy kapjak Gyede-et! De azt mondták próbáljam meg így méltányossági alapon kérelmezni!
Kérdésem hogy van-e erre még lehetőségem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!