Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Elveszek a gyes, gyed, tgyás,...

Elveszek a gyes, gyed, tgyás, etc rengetegében?!

Figyelt kérdés

A lényeg: olyan munkám van amit nem hagyhatok abba ha a baba megszületik. Fogom tudni csinálni itthonról is, nem gond. Nem dobhatom el egy évre, mert nem lehet újrakezdeni. Ha abbahagyom, nincs visszaút. Lényeg: ebben az estben mi és hogyan jár majd a pici születése után ha nem hagyom abba a munkám? Semmi? (Én úgy gondolom, hogy amellett a havi kb.28 000Ft-os (asszem gyes :) )mellet dolgozhatok továbbra is.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2013. jan. 3. 14:57
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

De, megírom neked. Nincs semmi gond. Édesapám egyéni vállalkozó,nyugdíjas. A vállalkozásában én alkalmazott vagyok, s van egy tevékenységi kör, amit kizárólag én viszek, nekem van hozzá megfelelő végzettségem, tudásom, meg minden. Ha abbahagyom, akkor a 10év alatt felépített ügyfélkört dobhatom a kukába. Sajnos ilyen egyszerű. A válság előtt jóval többet kerestem, de még megélek belőle. Persze apával sajátsáagos bérelszámolásunk van. Amit megkersek, azután odaadom neki az áfát, meg amit nem tudok elköltsgelni, tehát az azután befizetendő adót, s a többi az enyém. Nem a leszámfejtett bér. Apu vállalkozásának teljesen más a profilja. Tehát olyan mintha vállalkozó lennék, de mégse. Mert vállalkozóként nem éri meg már. Régen volt egy cégem, de nagyon sok partneremet elvitte a válság, s így oldottuk meg , hogy hivatalos legyen minden.

Szal sajnos ilyen "nem egyszerű" . :-/

2013. jan. 3. 16:22
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen, csalk gyest igényelhet, de csak a gyerek 1 éves kora után mit írtad. Na erre voltam kíváncsi.
2013. jan. 3. 16:23
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha ezt otthonról csinálod, akkor miért nem csinálod tovább, apukád neve alatt? Hiszen most sem teljesen tisztán csinálod, így vihetnéd egy éves koráig, onnantól meg kaphatsz te vagy a nagyi gyest.
2013. jan. 6. 15:16
 14/14 A kérdező kommentje:
Igen ez a verzió lesz. :) De teljesen tisztán csinálom. Az, hogy mi hogyan számolunk el egymást között az más kérdés. Csak tudod 12 éve fizetem az adót, járulékokat, s senm bántam volna ha kicsit visszacsorgatnak abból az irdatlan pénzből, amit a negy semmire befizetek minden évben. :O
2013. jan. 7. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!