Mikor jár a Gyes? Fontos!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, ha terhes lánynak nincs bejelentett munkája mikortól jár a gyes? Szülés előtt lehet igényelni? Vagy csak utána? Ill mit lehet tenni ha nem bejelentett a munka, de a "főnök" ultimátumot adod h ha a terhes lány nem veteti el a babát akkor kirúgja?
Pesten lakik albérletben, de nincs oda bejelentve hanem egy másik városba.
előre is köszönöm a segitséget!
Ui:/ bocsi a hibákért, telóról irok.
Még annyi hogy az illető lány szeretné megtartani /félő h később nem lehet gyereke. Betegség miatt./
a kérdés nem rólam szól, én a leendő """nem vérszerinti""" keresztanya vagyok.
Előtte nincs de van utána az egyszeri anyasági támogatás: a szülést követően az a nő jogosult, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson részt vett. Jelenleg az összege: 64.125 Ft.
A munkáltatóval ebben az esetben sajnos nem sokat lehet tenni.
Sajnos a mulatóhellyel nem tudsz mit csinálni, hisz feketén dolgozol így nem véd az állam.
A gyes alanyi jogon jár annak is akinek nincs meg az 1 év ledolgozott munkaviszonya. Ez fix összeg ez fog neked is járni 38000Ft családival együt.
igen ezt tudom hogy a gyes alanyi jogon jár, de csak szülés után... elötte meg lehet éhen halni:S
na mindegy, valahogy lesz. megprobálok segiteni neki valahogy.
köszönöm a válaszokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!