Elmehet apa TGYÁSra szülés után?
Köszi az újabb válaszokat! :)
Természetesen az anyagiak miatt mennék vissza, és nem egy idegenre hagynám a gyerekeket, hanem az apjukra!!Erről ennyit..nagyon jól tudom mik erről a vélemények, de ha nincs más megoldás 1-2 évig igen is ki lehet így bírni..Nekünk is hitelünk van, és csúnya ezt mondani, de az új jövevény jönni akart és jött...ez hosszú..én meg ha már így lett akkor hagytam neki, hogy jöjjön a mi kis családunkba új tagként! :)
Na szóval.Én 150ezerért tudnák kb vissza menni ezzel nem is lenne baj.Páromnak pedig nem mindig ugyan annyi a bére, de elmondhatjuk, hogy Bruttó 250ezer a fizetése.Ebben a hónapban pl: 270.000Ft.
Akkor ha ebből tudnál nekem kedves utolsó egy havi bevételt számolni azt megköszönném!!
Ha apa dolgozik, te meg gyest kapsz:
apa 270 ezer bruttót keres - adókedvezménnyel 2 gyerek után ez 190 ezer havi bevételt jelent. Plusz a gyes - ez havi 215 ezer nettóban.
Ha apa gyedre megy, te meg havi 150 bruttót keresel:
130200 bruttó gyed, adókedvezménnyel 116 ezer, plusz a te nettód: 98 ezer, összesen: 214 ezer nettó.
Vagyis ugyanott vagytok, mintha te maradnál a kicsivel és apa dolgozna, még egy minimálissal kevesebb is.
Szerintem így nem éri meg dolgoznod menni, de ezt nektek kell mérlegelni.
Köszönöm!
De egyébként nekem a Nettó bevételem 150ezer lenne...de mindegy.Ha itthon ülök akkor pedig Családival együtt nincs 60ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!