Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Melyiket, és mikor intézzem?...

Melyiket, és mikor intézzem? Gyes, Táppénz kérdés.

Figyelt kérdés

Aug. 22-én jár le a GYED-em (akkor lesz 2éves a kisfiam), és pár napja nagy örömünkre pozitívat teszteltem.

A gyest már meg kéne igényelnem gondolom, de szeretnék táppénzre menni inkább, és nyugdíjas nagymama igényelné a gyest. Viszont orvoshoz is kb. 3hét múlva fogok menni, annál előbb nem lesz táppénzes papírom sem.

Félek, hogy a munkáltatóm meg tudja-e "fúrni" azt, hogy táppénzre akarok menni.

Szívem szerint 11. hét előtt nem szeretném mondani senkinek, hogy terhes vagyok, mert volt már 2 vetélésem is.

1. Igényeljem meg most a gyes-t? Majd 1 hónap múlva lemondom, és táppénzre menés+nagymaminak gyes igénylés?

2. Várjam meg azt az 1 hónapot, majd mami visszamenőleg megkapja az első havi gyest?

3. Már most a mami nevére igényeljük a Gyes-t, és ha valami ne adj isten történik, ami miatt nem tudok táppénzre menni, akkor visszacsináljuk az én nevemre?

Munkáltatóm nagyon nem segítőkész maszek. Muszáj táppénzre vennie? Ha nem akar, mit tegyek?

2012. júl. 31. 07:05
 1/2 anonim ***** válasza:
Igényeld meg a Gyest, majd ha betöltött a 12 hetet, minden ok. a babával, bejelented a terhességet, elmész táppénzre, és majd akkor a Mami megigényli a Gyest!
2012. júl. 31. 07:21
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem is úgy csináld, ahogy az első leírta. Egyébként már utánanéztél, és ez ilyen formában fog működni? Mármint az, hogy egy címre igényeled a táppénzt és a gyest?
2012. júl. 31. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!