Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha a második babánk a GYES...

Ha a második babánk a GYES alatt foganna, akkor milyen juttatásokra számíthatok?

Figyelt kérdés

GYES-ről lehet táppénzre menni? Vagy ebben az esetben, hogy jönnék ki a legjobban?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 22. 21:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom csak a GYES jár és a plusz családi pótlék. Bár én nem vagyok annyira jártas ezen a területen.
2012. júl. 22. 21:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha él a munkaviszonyod, akkor elmehetsz táppénzre, nyugodtan, és a második babára is tgyás, majd gyed jár.
2012. júl. 22. 22:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Úgy van, ahogy az előző írta.

Ha van munkaviszonyod, akkor anyagilag jobban jössz ki, ha először kiveszed a szabikat, majd úgy mész táppénzre.

2012. júl. 24. 00:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kicsit értetlen vagyok, nézzétek el nekem. :) Szóval, novembertől már csak GYESt kapok és ha ez idő alatt esnék teherbe, akkor kiveszem a szabit, majd táppénz , tgyás és gyed. Ez a menet? Csak mert kicsit össze vagyok zavarodva. Ha gyes alatt esek teherbe, akkor nem a minimálbér lesz az alapja a gyednek?
2012. júl. 24. 13:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg, hogy gyes alatt esel-e teherbe.

Minimálbér akkor lesz az alapja, ha az igénylést megelőző évben nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyesen voltál, és csak akkor, ha a minimálbérnél többet kerestél.

Ha a béred kevesebb volt, mint a minimálbér, akkor tök mindegy, mikor esel teherbe, mindenképp a szerződéses béred lesz az alap.

2012. júl. 24. 13:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!!
2012. júl. 24. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!