Csak Gyes-t kapnék?
Nem teljesen van ez így hogy csak gyest kapnál.
Ha a munkaviszonyod megszűnik és 90 napon belül szülsz akkor jár a gyed.
Viszont ha tartós munkanélküli vagy, akkor csak a gyes jár.
Csak gyest és családi pótlékot.
Kedves második! Ne írjál már légyszives ekkora butaságokat.
"Ha a munkaviszonyod megszűnik és 90 napon belül szülsz akkor jár a gyed."
Ilyen nincsen. A gyed akkor jár, ha megvan a 365 nap biztosításban töltött idő a szülést megelőző 2 éven belül és igényléskor biztosított vagy, illetve a munkaviszonyod a tgyás ideje alatt szűnik meg.
A tgyás jár, ha megvan a szükséges biztosítotti idő, és ha a munkaviszony megszűnését követő 42 napon belül szül valaki, de ekkor a gyed már nem jár automatikusan.
Akkor is járhat a gyed, ha megvan a 365 nap, megszűnik a munkaviszony, és álláskeresési támogatás ideje alatt igénylik.
De ilyen nincs, hogy ha 90 napon belül szűnik meg, akkor kapsz gyedet.
Már ne is haragudj, de úgy látom te nagyon nagy okos vagy!
Sajnos én abban a helyzetben voltam hogy megszűnt a munkaviszonyom szülés előtt 4 hónappal, és bementem ÉN megkérdezni a tb-hez és nekem azt mondták ha a munkaviszony megszűnése után 90 napon belül szülök akkor kapok gyedet.
Szóval már megint én vagyok a hülye mert nekem ezt mondták a tbnél.
Ezzel foglalkozom, elhiheted, hogy értek hozzá. De abszolút nem célom, hogy meggyőzzelek, leírtam, amit akartam, és tudom, hogy amit te írtál, az NEM IGAZ. Valószínűleg valamit félreérthettél, mert ekkora butaságot nemigen mondana neked egyetlen ügyintéző sem.
Biztosan az OEP-nél voltál?
Igen ott voltam és ott nekem ezt mondták.
Ugye nem gondolod komolyan hogy azt sem tudom hogy hol kérdeztem meg és hol voltam?
Ezek szerint felvettek egy pályakezdőt aki összevissza hablatyolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!