Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Anyukák, kismamák, biztos...

Anyukák, kismamák, biztos munkahelyről mentetek szülni? Visszavárnak?

Figyelt kérdés
Mennyi a tgyásotok/gyedetek? Jól fogadták a terhességet? Táppénzt időben kaptatok?

2012. jún. 27. 19:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%
2004 óta dolgoztam a munkahelyemen, és imádtam minden nyűgével együtt. Teljesen stabil helynek tűnt. Amikor terveztük a babát még minden rendben volt, de mire terhes lettem becsődölt a hálózat, ahol kihelyezett ügyintéző voltam. Szerencsémre nem tudtak elküldeni, a terhességem hírét jól fogadták, de már akkor mondták, ha nem változik a helyzet, akkor a gyes végén kénytelenek lesznek elbocsájtani. Vagy szüljek még. Ezt tettem. Kisfiam 2,5 éves korában született a kistesó. Mivel előtte voltam szabin és táppénzen is, így elég kevéske a gyedem. Kompenzációval 55.000. Mindig minden juttatást időben megkaptam, soha nem kellett futkoznom semmi után. Postán tartjuk a kapcsolatot, mert a cég irodája 250 km-re van tőlünk. A 2. baba 1 éves múlt, de már most parázom, hogy mi lesz a gyed/gyes után. Vissza nem tudok menni, és hát új helyet találni 2 pici mellett .....
2012. jún. 27. 22:04
 12/16 anonim ***** válasza:

Biztos munkahely volt, vissza is mehettem volna, de nem akartam. Abban a két évben, amíg itthon voltam, épp eleget képeztem magam ahhoz, hogy már valami többet akarjak, úgyhogy nem mentem vissza. Nem volt ebből galiba a munkahelyemnek sem, az a fajta munka volt ez, amit bárki el tud végezni, bár a munkámmal mindig meg voltak elégedve, de szerintem kb. két perc se kellett hozzá, hogy találjanak mást a helyemre (visszagondolva, én magam is naponta vettem át önéletrajzokat, amíg ott voltam, szóval volt honnan válogatni), olyannyira kevés a munkahely a városban, és olyan sokan szeretnének dolgozni.

Na mindegy, szóval visszamehettem volna, de nem volt abból se gond, hogy nem mentem. A tgyás/gyed nem volt sok, minimálbér után számolva elég kevés volt ez 2007-ben is, bár a tgyás még viszonylag elfogadható volt a sok műszakpótlék meg túlóra miatt, de a gyed-embe már ezek nem számítottak bele.

2012. jún. 27. 23:23
 13/16 anonim ***** válasza:

15 év munkaviszony után mentem szülni,utána max. gyedet kaptam, de a fizetésemhez (vagy akár a tgyáshoz) képest ez töredék összeg volt. Terhességemet jól fogadták, tudták, hgy már több éve terveztük, főnököm, kollégák örültek neki, szépen búcsúztattak el.

Még a gyed lejárta előtt visszamentem dolgozni.

2012. jún. 27. 23:35
 14/16 anonim ***** válasza:

Bankban dolgoztam, amióta lejöttem táppénzre 8 hónaposan azóta 2x volt leépítés, összesen 120 ember... nem tudom.

Még csak 9 hónapos a lányom, van időm.

TGYÁS-om 170e volt, most max GYED-et kapok.

Tartom a kapcsolatot a főnökömmel, hivatalosan visszavár de ki tudja, mi lesz 1,5 év múlva. Az is lehet, hogy már nem ő lesz a főnök :-(

A két gyerek között mindenképpen szeretnék visszamenni dolgozni.

2012. jún. 28. 09:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia! Én kis cégtől, 8 év után mentem el a gyerkőc születése miatt, sajnálták, együtt kerestünk a főnökömmel helyettem egy (remek) új munkaerőt a helyemre. Bizonyára visszavettek volna 2-3 év után, ha akarom, de én, bár jól éreztem ott magam, nem jelentett kihívást a munka, így továbbképeztem magam egy másik szakmában gyed-gyes alatt, így nem mentem vissza.

Nem kerestem magam halálra annó, de nem is volt rossz pénzem, így a gyed-em is maximális volt.

Nyilván sokat számíthat, hogy kicsi vagy nagy cégnél van az ember, a kicsiknél általában fontosak az emberi szempontok, a nagyoknál (bár nem dolgoztam még multinál, de hallottam sztorikat) könnyebben lecserélnek és elfelednek bárkit.

2012. jún. 28. 10:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Biztos munkahelyről jöttem el és visszavárnak. Úgy vették fel a helyettesemet, hogy a visszatértemig. Tehát határozott idejű a munkaszerződése. Max gyedet kapok, tgyást is kaptam. Tulképpen ugyanannyi, mint a fizum volt. Táppénzre nem mentem, a 32. hétig dolgoztam és aztán kivettem az egész éves szabimat, aztán meg már tgyás volt.
2012. jún. 28. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!