Kismamát kitehetik a munkahelyről?
Sziasztok! Nem rég tudtam meg h babát várok. Szóltam a főnökömnek (call centerben dolgozok). Szakmailag semmi gond nincs velem, de nem rég a cég áttért az értékesítésre a probléma megoldás mellett. Ez sajnos nekem nem megy jól. Így az értékelésen már nem megfelelő. Az lenne a kérdésem h emiatt kitehetnek a munkahelyről?
Köszönöm előre is!
szerződésedtől is függ: határozatlan vagy határozott idejű?
határozatlan idejű esetében a kismama a törvény által védve van, olvasd el a munka törvénykönyvét.
Ez hülyeség, hogy nem rúghatnak ki, mert ez így ebben a formában nem igaz. Mert ha megszűnik a munkahelyed vagy a munkaköröd és nem tudnak neked biztosítani megfelelőt, felmondhatnak.
De szerintem ezzel az indokkal, hogy nem megfelelő az értékelésed, még ha nem várnál babát sem rúghatnának ki. A határozatlan idejű szerződést nem lehet csak úgy felmondani. Csak átlag ember ritkán fordul a munkaügyi bírósághoz, de érdekes történetek vannak a honlapjukon, hogy milyen vétséget elkövetőket kellett visszavenni krúgásuk után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!