Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Munkanélkülin vagyok, babát...

Munkanélkülin vagyok, babát szeretnénk, mi járhat?

Figyelt kérdés

Nem volt még bejelentett munkaviszonyom, viszont évek óta regisztrált munkanélküli vagyok.

Most felvett a munkaügyi egy tanfolyamra, melyet fizetnek, havi 50.000ft-tal. 10 hónapos tanfolyam, elvégzése után, ha babát vállalnék, mi jár? Hol tudnék utána járni?

Vagy mindenképpen legyen meg a 180 bejelentett munkanapom a tanfolyam elvégzése után?

Előre is köszönöm a hozzáértők segítségét!

2012. máj. 24. 18:32
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Én ugyan tanfolyamra nem jártam, de regisztrált munkanélküliként szültem. Gyest kapok és családi pótlékot. Ezek összege pár forint híján 38 000 Ft.
2012. máj. 24. 18:38
 2/9 anonim ***** válasza:
60%

Pffffffff Élni belőle kevés, éhen halni viszont sok!

30 éves vagyok, nincs gyerekem és pontosan azért nem is szeretnék, mert nincs munkahelyem! 38 ezer?! Úr Isten, és így vállaljon a mai világban gyereket valaki! Ami azt jelenti, a büdös életben soha nem lesz gyerekem, ha arra várok, mikor lesz meg a hátterem.Mert eddig a karrieremnek éltem a semmiért, azért, hogy elküldjenek a munkahelyről és ne legyen semmim.Hogy miért nem voltam olyan hülye, hogy 18 évesen szüljek?! Azt kellett volna, akkor sem volt semmim, most sem!!!!!

2012. máj. 24. 18:54
 3/9 anonim ***** válasza:
42%
hát az nem nagy dicsőség hogy évek óta munkanélküli vagy. De hát ha babát szeretnél és elég neked a 38e meg a párod keres és eltart a gyerekkel együtt akkor sok sikert hozzá.
2012. máj. 24. 19:28
 4/9 anonim ***** válasza:
62%

És mi van akkor, ha valaki munkanélküliként szül gyereket? Ha arra várna ma Magyarországon minden nő, hogy évekig bejelentett munkahelye legyen, saját háza, megtakarított pénze, akkor sajnos nagyon hamar megfeleződne Magyarország lakossága. Első válaszoló vagyok egyébként, a kisfiamnak ebből a 38000 Ft-ból mindene megvan, amire csak ennyi idősen szüksége lehet (jó minőségű pelenka, márkás popsitörlő, hónapokig tápszer, bébiétel, tejpépek, ápolószerek) és egyáltalán nem tart el a párom, mivel magamra csak nagyon-nagyon keveset költök és van, hogy abból a 38000-ből is jut, de van megtakarított pénzem is. Egyébként meg még sosem lehet tudni, hogy mikor fordul a kocka és mikor nem lesz pont a férjnek munkahelye, úgyhogy szerintem hagyjuk ezt a ki tart el kit témát. Ha valaki összeházasodik, mint ahogy mi is, nálunk az a felfogás, hogy minden közös. Tudjátok, jóban rosszban.

Amúgy meg éppen elhelyezkedőben voltam egy cégnél, amikor kiderült, hogy terhes vagyok, túl voltam az összes tanfolyamon, éppen a szerződés aláírása következett volna. Úgyhogy ne nézzék már le azokat, akik munkanélküliként szültek, mert baromira nem ismeritek a hátteret!

2012. máj. 25. 08:37
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

Ja és még annyival kiegészíteném az előző dolgokat, hogy aki évekig dolgozik és utána megy el szülni az is csak 2 évig kap gyedet, utána neki is abból a rongyos 38000 Ft-ból kell nevelnie a gyerekét.

Meg amúgy is, a kérdező nem azt kérdezte, hogy szüljön-e munkanélküliként gyereket, hanem ha úgy szül, akkor mennyi pénzre számíthat, nem tudom mi a francnak kell lepontozgatni azt, aki a kérdésre válaszolt.

2012. máj. 25. 10:28
 6/9 anonim ***** válasza:
7%

A 38.000.- Ft lehet, hogy elég a baba ápolására/ellátására, (bár szerintem ez is szűkösen) de a számlákat ebből bizony már nem lehet kifizetni! Pedig valahol lakni is kell, és a szülő(k)nek is enni is! A számlákat meg befizetni, esetleg hitelt törleszteni! Méghozzá minden hónapban!

Úgy hogy szerintem úgy van ahogy a 2. írja, ekkora összeggel csak úgy vállalj babát, ha van férjed/párod, aki vállalni tudja a család eltartását!

2012. máj. 25. 13:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Bocsi, a 3. válaszolóra gondltam.
2012. máj. 25. 13:37
 8/9 anonim ***** válasza:
89%

6-os válaszolónak:

A gyes és a családi pótlék az a gyerekre van, nem arra, hogy a szülők abból éljenek. Nyilván van, amikor ahhoz az összeghez is hozzá kell nyúlni a szülőknek. Amúgy meg ha tovább olvastál volna, akkor azt is láthattad volna, hogy aki előtte nem csak 38000 Ft-ot kapott a gyerek után, az is a 3. évben annyit fog kapni, akár dolgozott előtte, akár nem. És ugyanúgy nem fogja tudni a törlesztőket fizetni, meg nem fog belőle jól lakni a család. Jön az, hogy el kell mennie anyukának dolgozni, de ha nincs nagyszülő, aki vigyázzon a gyerekre, vagy nem tudja bölcsibe adni, akkor sajnos azt a keveset kell beosztani.

És ha anyuka több éves munkaviszony után megy el szülni, apukának is van munkahelye, bevállalják a gyereket, apukát meg 2 hónap után kirúgják, akkor mi van? Ott van a gyerek, a törlesztő, meg a számlák, meg az ennivaló. Manapság senkinek nincs biztos munkahelye. És ha mindenki erre vár, akkor nem születnének gyerekek. Még ennyi sem, mint most.

Ismerek amúgy olyan családot, ahol az apuka fizetése mindenféle juttatással együtt 200 000 Ft, plusz az anyuka gyedje és családi pótlékja, de csak azért nem vették meg a gyereküknek az 1500 Ft-os orrspray-t, mert csak 1000 Ft volt az egészségpénztári kártyájukon és nem akartak 500 Ft-ot zsebből kifizetni. Én a 38000 Ft-ból megvettem a fiamnak ugyanezt az orrspray-t. Ha a szülők gyereket szeretnének és vállalják, hogy szeretetben fogják felnevelni és az adott körülményekhez képest mindent megadnak neki, akkor nektek mi bajotok van ezzel?

2012. máj. 25. 14:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Mikor vállalnál gyereket?

A tanfolyam vége után akarsz teherbe esni, vagy a tanfolyam közben?

Hol fogsz elhelyezkedni? Évek óta regisztrált munkanélküli vagy, bejelentett munkaviszonyod még nem volt. Attól, hogy elvégzel egy tanfolyamot, nem fognak kapkodni utánad. Ha meg már terhes is leszel közben, akkor főleg nem.

Ha a tanfolyam után tervezed a teherbe esést, addigra megváltozhat a törvény, nem az lesz,mint ami most van.

A leírásod alapján nagy valószínűséggel csak gyest és családit fogsz kapni, amik alanyi jogon járnak.

2012. máj. 25. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!