Ha munkanélkülin vagyok járhat a gyed?
Első vagyok.
Okt 31-én szültem.
Munkanélküli alatt nem jár? Ezt hogy érted? Úgy, h nem számít bele? Nekem több éves munkaviszony van a hátam mögött, abból számolják az utsó 180 napot (2 éven belül). A munkanélküli nem számít bele, max azok a napok, amikor alkalmi munkát vállaltál (ha volt ilyen).
Remélem, h jól értelmeztem, amit írtál. Ha mégsem, írd meg, h mit értettél ez alatt!
Szia!
Igen jár!! Nyugodjatok meg!!
Csak annyit kell tenni, hogy amikor megigényled a tgyást akkor szünetelteted a munkanélküli járadékot és amikor a tgyás lejárt akkor folytatod a munkanélküli járadékot (hogy megint biztosított legyél) egy pár napra aztán megigényled a gyedet. Én így tudom!!
Ha rögtön megigényled tgyás után a gyedet akkor fognak elutasítani, mert akkor nem leszel biztosított státuszban. Remélem azért érthető voltam :)
És azt megkérdezhetem, hogy tudtad-e hogy terhes vagy amikor felmondtak neked? Mert ugye azt tudod/tudtad, hogy terhesen a nő védett a felmondás alól és a cég jogellenesen mondott fel neked? De csak akkor ha rendes felmondás volt. Ha a közöset írtad alá akkor már nem lehet segíteni a helyzeten.
Vagy egyáltalán terhes vagy? Ez nekem nem derül ki egyértelműen.
Üdv
Szia!
Akkor szerintem már most hozzá kellene látni a babához. De tudod az a baj, hogy nem biztos, hogy elsőre össze fog jönni!
Vázolom a helyzetet: január 23-tól passzív táppénzen (ez 45 naptári nap)leszel aztán mehetsz a munkaügyibe ahol regisztrálod magad. (az ellátás maximum 270 nap lehet attól függően, hogy az utolsó 4 évben hány ledolgoztt napod van. De te azt írtad, hogy 8 évig dolgoztál úgyhogy neked 270 napig járni fog) De ugye azt is tudod, hogy a fizetésed 70%-át kapod de maximum kb. 85 ezer Ft-ot fogsz kapni a mukaügyiből amiből még vonnak ezt-azt (ez kb. 3 hónapig jár aztán már csak a minimálbér 60%-át fogod kapni)
Itt olvashatsz bővebben róla: [link]
Ezért írtam, hogy nagyon hamar össze kellene jönni a babának, mert ha nem kicsúsztok az időből és akkor újra munkát kell keresned.
A tgyást szülés előtt 28 nappal is megigényleheted már!!
A munkaügyiben pedig a következőket tedd: Regisztráld magad aztán mikor elérkezik a szülés előtti 28 nap akkor menj be a munkaügyibe és mond meg, hogy attól a naptól szüneteltetni akarod az ellátást, mert megigényled a tgyást (ezt a következő naptól tedd!) Szerintem igényeld meg a tgyást szülés előtt 28 nappal, mert akkor sokkal többet fogsz kapni, mint a munkaügyiből. Aztán mikor letelik a tgyás menj be vissza a munkaügyibe és mond meg, hogy kéred a járadék további folyósítását egy pár napra (nem kell újra regisztrálni magad), mert szeretnéd majd igénybe venni a gyed-et. Amikor megigényelted a gyedet akkor ismételten szüneteltetni kell a munkaügyiben az ellátást. Egy kicsit macerás a dolog!
Szóval hajrá, babára fel!!!! Csak 1-2 hónapotok van, hogy összejöjjön a baba! Utána már munkát kell keresned :(
Remélem nem voltam nagyon érthetetlen!
Ja még ezt is olvasd át: *****
Itt az van leírva, hogy kell igényelni a tgyást és a gyedet, hogy kapd ha munkanélküliről mész szülni.
Sok sikert!!!
Üdv
* Automatikusan eltávolított tartalom.
szia. Én a héten voltam a munkanélkülin, csak akkor jár, ha a tgys. megigénylésekor (ami ugye lehet a szülés előtt egy hónap) ha van munkahely. A táppénz nem számít bele. Nem rég megváltozott. Én is kiakadtam, mert a nővérem 15 éve folyamatosan dolgozik és januárban lejár a szerződése és ha munkanélküli alatt lesz terhes nem kap tgys-t. sem gyed-et.
Ha tudsz menj el még dolgozni mielőtt babát vállatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!